Frågor & Svar

Kan jag göra Ashtangayoga vid graviditet?

Hej!

Jag har sedan ca ett år tillbaka tränat ashtanga vinyasa yoga. Jag trivs jättebra med den, dels för att den är väldigt fysisk och dels för att jag fått bra effekter på ryggbesvär och uppblåst mage och ett inre lugn. Nu planerar jag att bli gravid och vill gärna fortsätta. Kan jag använda samma övningar men hoppa över vissa. Har provat kundaliniyoga för gravida – inget för mig, men tyvärr det enda som finns i min stad. Jag tycker det är synd att sluta när jag fått så bra effekter.

Mvh // undrande läsare

Hej!
Du kan med fördel fortsätta med Ashtangayogan under graviditeten. Lyssna på din kropp och gör det som känns bra. Kom i håg att du behöver vila mycket!
Rekommendationerna de tre första månaderna är att ta det lugnt, energin brukar var lägre och omställningarna är stora.

Du kommer att märka att yogan hjälper dig att förbereda dig inför förlossningen och inför att bli mamma både fysiskt och mentalt.
Lycka till!

OM Shanti, Catarina Lacayo, lärare i ashtangayoga

Kommentarer inaktiverade för Kan jag göra Ashtangayoga vid graviditet?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.