Nya yoga böcker 2010

Boken Yoga från insidanYoga från insidan av Josephine Selander

God hållning, medveten andning och personlig kroppskännedom är alla viktiga ingredienser i yoga. En bok för yoga- och träningsintresserade om vad som händer i kroppen när du yogar. I boken förklaras på ett enkelt sätt hur din yoga ska bli hälsosam och skonsam, innehåller pedagogiska övningar och en genomgång av relevanta muskler och leder, hur rörelseläran bakom yogans positioner fungerar. I boken finns även  viryayogans steg 3 och alla de asanor (rörelser och positioner) som hör till det steget. Författaren Josephine Selander har skapat yogaformen Viryayoga.

239:- hos Adlibris

Boken yoga för livet av Karin Björkegren Jones Yoga för livet: för kvinnor 40 plus av Karin Björkegren Jones Att investera i sin hälsa är den bästa pensionsförsäkring man kan tänka sig och det är aldrig för sent att börja. Yogan hjälper dig att förbereda dig för alla skiftningar i livet och den gör att du vågar möta de förändringar som sker i kroppen när duåldras med kärlek, respekt och tilltro till dig själv. I övergångsåldern förändras hormonbalansen kraftigt i kroppen, bland annat minskar de kvinnliga könshormonerna, östrogenet. Det gör att många kvinnor får övergångsbesvär som svettningar, vallningar, sömnproblem och humörsvängningar.

169:- Adlibris

Yin yoga med Ulrica NorbergYinyoga för ökad cirkulation och smidighet (ljudbok) av Ulrica Norberg                        Yinyoga är en metod inom hathayoga, fysisk yoga, som ger ökad cirkulation, lättar på muskulära spänningar och ökar kraft och återhämtning i kropp och själ. Genom att hålla sig stilla i varje yogaposition i minst två minuter kommer man åt kroppens djupt liggande bindväv i och runt musklerna vilket ger en ökad rörlighet. Yinyoga medför att man skapar en fin balans mellan fysisk stabilitet och mentalt lugn och passar extra bra de dagar du upplever stress och trötthet. Här guidar yogainstruktören Ulrica Norberg lyssnaren genom ett komplett pass på cirka en timme med extra fokus på övningar mot spänningar i och runt höfter, axlar, ben och rygg.

121:- hos Adlibris

Meditation på cd av Ulrica NorbergMeditation – för avspänning och ökad kraft (ljudbok ) av Ulrica Norberg                           Passar både för nybörjaren och för den som har mediterat innan. Yogaläraren Ulrica Norberg leder oss först genom en avslappningsövning för att sedan gå igenom tre olika meditationspass. Du kan i lugn och ro följa med i de ledda övningarna, såsmåningom kan du göra din meditation var och när du vill. Genom meditationen lär vi oss bland annat att bli mer medvetna om våra tankar, våra känslor, vår egen kropp. Det finns inga krav på att uppnå något mål utan istället få bli kvitt känslor och tankar som erövrat dig.

114:- hos Adlibris

Yoga på djupet av Marian PappYoga på djupet – funktionella övningar i naturen av Marian Papp                                              Många som utövar yoga vittnar om de positiva effekter träningen har, både fysiskt och psykiskt. Den här boken avslöjar vad som egentligen händer i kroppen när du yogar. Läsaren får bland annat veta hur blodtrycket påverkas vid upp- och nervända övningar, hur man kan motverka stress genom att andas rätt och varför många yogaövningar syftar till att korsa kroppens mittlinje. Boken är uppbyggd som ett yogaprogram och tar sin början längst ner, i fötterna, och fortsätter successivt upp genom kroppen.

165:- hos Adlibris

<a href="http://clk.tradedoubler.com/click?p=21&a=1577881&g=16159304&url=URL" target="_blank">Adlibris</a>
<script type="text/javascript">
var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(16159304)a(1577881)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('<img src="'+uri +'">');
</script>

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleYoga till varenda unge
Next article”Män tycker det är pinsamt”