Yogablogg Intervjuer & yogainspiration

Josefine kan bli Stockholms nya Golden Guru

Yogaläraren Josefine Bengtsson är en av deltagarna i den tuffa tävlingen The Golden Guru som innebär att springa en halvmara, göra 108 solhälsningar och sedan dansa i två timmar. Här berättar hon om hemligheterna bakom träningsschemat, hur hon knep en sista minuten plats förra året och varför hon väljer att vara med i denna extremt tuffa tävling.

Den 14 september är det dags för the Golden Guru, hur känns det?
– Jättekul! Mina favoritsysslor i livet är just att jogga, yoga och dansa.

Hur har du förberett dig och tränat inför tävlingen?
– Ända sen i våras har vi fått detaljerade och proffsiga träningsprogram varje vecka. Jag har dock tyvärr inte riktigt lyckats följt dessa…hehe… (Neo, jag erkänner (Neo är grundaren av The Golden Guru – reds anmärkning)). Däremot kan man säga att jag alltid är förberedd för Golden Guru. Det är nämligen få dagar under året då jag inte börjar dagen med ett gäng solhälsningar (dock inte 108). Jag har även varit beroende av jogging i flera år så springer 2-3 gånger i veckan (dock inte 2,1 mil). Jag har dessutom lyckats få in lite dansträning ibland på fredagskvällarna också .

Är det första gången för dig?
– Jag hörde talas om förra årets event samma vecka som det ägde rum och lyckades tjata till mig till en plats för solhälsningarna och dansen. Halvmaran var dock fullbokad.

Varför beslutade du dig för att vara med?
– Endorfinerna och glädjen i kroppen efter 108 solhälsningar och timmar av dans förra året var total. Efter den starka upplevelsen var det därför inget snack – jag ville göra det igen!

Vad hoppas du få ut av tävlingen?
– Att bidra med något gott till andra och samtidigt själv få känna lycka, glädje, gemenskap och kärlek.

Alla deltagare samlar in 2.500 kr som går till välgörenhet. Förra året samlade 30 deltagare in 130.000. Läs mer här. Vill du hjälpa Josefine att samla in pengar till barn som behöver det? Klicka här.

Exit mobile version