Jonathan Monks - därför bör yoga anpassas efter män och kvinnor
Intervjuer & yogainspiration

Jonathan Monks – därför bör yoga anpassas efter män och kvinnor

Jonathan Monks - därför bör yoga anpassas efter män och kvinnorYogaläraren Jonathan Monks kommer till Sverige i vår, en av hans klasser heter ”Yoga för män”. Där får männen lära sig yoga som kan påverka både erektionen och testiklarna. Enligt Jonathan Monks är anledningen till att yoga bör anpassas efter vår sexuella anatomi är väldigt enkel.

En bra anledning för att praktisera yoga är för att inse och komma i kontakt med vem vi är, säger Jonathan. Förutom att män och kvinnor är väldigt olika levande varelser behöver vi också olika stimulans på en biologisk nivå för att få ut det mesta av oss själva.

Stark erektion och friska testiklar
– Män och kvinnor har olika behov, säger Jonathan. I yoga för män handlar en av de sakerna om att frigöra en ven (seminal vein), som är ansvarig för stark erektion och friska testiklar. När det gäller kvinnor har de ett bäckenbotten som kräver helt annorlunda övningar jämfört med männen.

Att komma i kontakt med oss själva
Han menar att vi som män och kvinnor kan få ut mer av yogan genom att anpassa den efter vårt kön, eller att det snarare handlar om skillnaden i vår sexuella anatomi. Genom att vara mer specifika i yogan kommer vi lättare i kontakt med vem vi verkligen är.

Vill du yoga med Jonathan?
Jonathan Monks kommer till yogagames (Göteborg) och Halmstad i maj.
Kolla in yogakalendern för mer information.

Jonathan Monks på nätet
yogamonks.com

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.