Jonathan Monks - därför bör yoga anpassas efter män och kvinnorYogaläraren Jonathan Monks kommer till Sverige i vår, en av hans klasser heter ”Yoga för män”. Där får männen lära sig yoga som kan påverka både erektionen och testiklarna. Enligt Jonathan Monks är anledningen till att yoga bör anpassas efter vår sexuella anatomi är väldigt enkel.

En bra anledning för att praktisera yoga är för att inse och komma i kontakt med vem vi är, säger Jonathan. Förutom att män och kvinnor är väldigt olika levande varelser behöver vi också olika stimulans på en biologisk nivå för att få ut det mesta av oss själva.

Stark erektion och friska testiklar
– Män och kvinnor har olika behov, säger Jonathan. I yoga för män handlar en av de sakerna om att frigöra en ven (seminal vein), som är ansvarig för stark erektion och friska testiklar. När det gäller kvinnor har de ett bäckenbotten som kräver helt annorlunda övningar jämfört med männen.

Att komma i kontakt med oss själva
Han menar att vi som män och kvinnor kan få ut mer av yogan genom att anpassa den efter vårt kön, eller att det snarare handlar om skillnaden i vår sexuella anatomi. Genom att vara mer specifika i yogan kommer vi lättare i kontakt med vem vi verkligen är.

Vill du yoga med Jonathan?
Jonathan Monks kommer till yogagames (Göteborg) och Halmstad i maj.
Kolla in yogakalendern för mer information.

Jonathan Monks på nätet
yogamonks.com

Föregående artikelPåsktips: Fira en alternativ påsk på ängsbacka med yoga och dans
Nästa artikelStolt Annas 5 bästa tips till dig som vill starta eget

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.