Ibland i våra liv så möter vi människor som vill projicera olika ”sanningar” på oss.
De gör det ofta helt omedvetet, för att göra sina egna liv enklare genom att skapa en falsk verklighet.

Jag var tidigare en svamp, jag sög åt mig allting alla tyckte eller sa om mig. Jag tog allting till hjärtat, helt utan att ifrågasätta, och gjorde deras ord till min egen sanning. Det var inte ett kul sätt att leva med en självbild uppbyggd endast av andra människor. Du blir väldigt sårbar och lättrubbad och det är svårt att känna och älska sig själv.

Vad människor väljer att projicera kan röra sig om allting från att bli kallad träningsberoende för att någon är missnöjd med över sin egen träningsdisciplin, till tråkig för att man inte dricker när det egentligen är personen själv som har alkoholproblem.

Idag kan jag skratta åt det för jag vet sanningen, men länge var det vad personer kallade mig som definierade mig..

Tids nog lärde jag mig att inte vara en sån svamp, utan att skydda mitt hjärta lite mer. Jag tror yogan har varit en viktig del i den lärdomen, den har fått mig att lära mig mycket om mig själv och också lärt mig älska mig själv. Jag tror många känner igen sig i att perspektiv skiftar efter att ha spenderat lite tid på mattan.

knowwhoyouare

Så, nu när jag möts av att någon säger ”du är si..” eller ”du är så..” så tar jag det påståendet och känner efter långt inne; ”är det verkligen sant?”. Ibland kan det ta dagar av grubblande och självreflektion för att få fram svaret, ibland kommer  det väldigt fort. Nyckeln ligger i att känna efter på riktigt. Ibland är första reaktionen inte alls sann. Ni vet när någon ger en en hård sanning som man egentligen inte vill höra och första reaktionen är ilska och en känsla av att den personen är dum i huvudet och helt ute och cyklar? Det är precis det jag pratar om. Du vet någonstans inne i dig att det faktiskt är en sanning. Våga känna efter och var tacksam för lärdomar du kan dra ifrån att få höra sanningen. Omfamna dina imperfektioner och väx med dem.

Finner du påståendet vara falskt, släpp det. Inse att det inte har med dig att göra. Känn inget krav att behöva övertala någon om dess osanning, låt det bara vara med den personen.

Genom att lära oss vad vi inte är lär vi oss också vad vi är.

”Knowing yourself is the beginning of all wisdom”
– AristotelesOM /J
Föregående artikelDärför behöver vi lite yoga varje dag
Nästa artikelGalen yogalärare i filmen Couples Retreat