”Jag glömde yogabyxorna till yogaklassen”

Jag glömde yogabyxorna och kom hem med inspiration.Kom precis hem från första yogaklassen på höstens yogakurs som började idag. Hade lagt fram yogabyxorna men fick lite för bråttom och glömde dem, vilket jag insåg först när jag kom fram. Som tur var hade jag jeans tights på mig, men det var lite extra trångt på yogamattan i vissa positioner, som  t ex duvan och höftöppnaren anjaneyasana.

Det var en härlig yogaklass på två timmar och en precis lagom mjukstart inför hösten. Min vän och yogalärare Anja som driver företaget Yogabuddhi är fantastisk på att justera. Idag fick jag två sådana underbara justeringar när kroppen bara njöt totalt. Vi ligger i en höftöppnare – variant av anjaneyasana, och jag tror att jag gör rätt, tills Anja lägger sina gudomliga händer på min kropp och för mig djupare in i positionen. Aha – det är så det ska kännas när man vrider från mitten av ryggen inser jag och förstår precis vad hon menade med sin beskrivning. Underbart!

För mig personligen kan en bra yogalärare ta en djupare in i yogapositionerna och få en att uppleva hur det ska kännas när kroppen kommer in i rätt alignment, i balans.

De bästa yogaklasserna tycker jag är när det både känns wow i kroppen och i sinnet. När yogalärarens justeringar får kroppen att känna Ah! och när filosofin går rakt in i hjärtat och inspirerar en till saker och ting utanför yogamattan.

Vad är viktigt för dig?

Previous articleItalienare yogar tillsammans med sin chihuahua
Next articleHon vill hjälpa kampen mot bröstcancer med yoga