Jenny Larsson öppnar yogastudio i Mölnlycke.Helgen den 14-15 september inviger yogaläraren Jenny Larsson som sin nya yogastudio i Mölnlycke. Här berättar hon om sin egen yogaresa och ger sina bästa tips till dig som vill börja yoga.


– Hur kommer det sig att du öppnar en studio i Mölnlycke?

– Jag har bott i Mölnlycke i drygt 3 år och jag upplever att de som bor här värnar om både sitt fysiska och psykiska välmående, de vill leva en aktiv och hälsosam livsstil. Jag har under våren hållit klasser i inhyrd lokal för att känna på behovet och jag vet nu att det finns en längtan och behov efter en studio lokalt. Jag vill helt enkelt göra yogan mer tillgänglig här så att fler får möjlighet att känna de positiva effekterna.

Har du haft planer på en egen yogastudio länge?
– Konkreta planer har jag inte haft så länge men i mina drömmar har jag haft planer länge! Jag får nypa mig i armen för att förstå att det nu är verklighet.

Vad betyder yoga för dig?
– Yoga betyder mycket för mig. Jag är en rätt så energisk, otålig och impulsiv person med mycket på gång. Jag har alltid arbetat mycket och har många gånger svårt att koppla av. Yogan har blivit ett fantastiskt sätt för mig att slappna av. Yogan hjälper mig att fokusera och prioritera det som är viktigt just nu. Tankarna blir tydligare och jag blir mer harmonisk och lycklig. Yogan är dessutom en optimal träningsform – kroppen blir otroligt stark, smidig och balanserad! Att praktisera yoga har även lindrat tidigare magbesvär jag lidit av efter att ha genomgått två kejsarsnitt och bukoperation efter sviter från den senaste förlossningen.

Hur kom du in på yoga?

– Jag kom i kontakt med yogans fantastiska värld för ca 11 år sedan. Yogan introducerades för mig först på gym men jag fastnade på riktigt för yogan när jag deltog på yogakurser i studio. Jag har sedan dess fokuserat på fysiskt krävande former av yoga.

Vilken yogalärarutbildning har du gått?
– De senaste åren har jag utvecklats, inspirerats och utbildats av Kitty Strand, Johanna Andersson som är grundare av Global Yoga samt tillsammans med Monica Björn även utvecklat MOJO yoga. Mina utbildningar är Certifierad Global Yoga Instruktör, Global Yoga Personlig träning, Workshops/mentoring med Kitty Strand samt flertalet workshops med bl a Jonathan Monks, Brock and Krista Cahill. Och inte att förglömma så har jag utvecklats genom min egen Sadhana.

Bästa tipset till den som är nyfiken på att börja yoga?

– Bästa tipset jag kan ge den som är nyfiken är att prova många olika typer av yogaformer och även olika instruktörer. Hitta en instruktör som du får förtroende för och kan inspireras av och finn en yogaform som passar dig, ditt sinne och din kropp. Prova heller inte bara en gång – anmäl dig till en kurs exempelvis under 10 gånger så du får möjlighet att verkligen känna effekterna och känslan i både kropp och själ. Det är när rytmen och tekniken i andningen synkar med yogarörelser som det fantastiska börjar på riktigt!

6 snabba med Jenny Larsson
Familj: Man och två barn, Ludvig 6 år och Klara 3 år.
Favorit yogaposition: Just nu en YIN-position, svanen – den är helt enkelt ljuvlig att sjunka in i!
Vad lyssnar du på under yogaklassen: Mitt andetag.
Tidigare karriär/yrkesval: Idag arbetar jag både som yogainstruktör i egen regi (www.jennyyoga.se) samt som konsult inom ledar- och medarbetarutveckling både på grupp- och individnivå, Wise Consulting (www.wiseconsulting.se). Innan dess har jag haft olika ledarroller och arbetat som rekryteringskonsult.
Utmaningar i yogan just nu: Meditation
Favorit citat: ”What would be meaningful for me to do today? How do I want to live this day? What action step do I need to take to walk into the person I most desire to be?” Ana. T Forrest

Läs mer om jenny och hennes yoga på jennyyoga.se

Föregående artikelVilken yogaform passar mig som älskar träning?
Nästa artikelNya heta yogatrenden: Stand up paddle yoga