”Jag avgör när jag vill plocka in yogan i mitt liv”

0
1
Yogisen Veronica Jäderlund

Yogisen Veronica Jäderlund

Möt yogisen Veronica Jäderlund

Bor: Gnesta
Gör: Personlig Tränare(PTonline), föreläsare, arrangerar event och arbetar med the B.A.B.Y network ett nätverk för hälsointresserade kvinnor.
Favorit yogastil: kundalini och MOJOyoga, jag gillar att variera mellan ett mentalt fokus och ett kroppsligt fokus.
Favorit position: Salamba Sirsasana, huvudbalans, den perfekta positionen som sätter min kroppsliga styrka på prov och samtidigt kräver full fokus vilket gör att jag inte kan tänka på något annat eller göra något annat än att vara i stunden.

Vad är yoga enligt dig?
Att våga möta mig själv där jag är just nu. Ena stunden kan det vara att utmana mig kroppsligt och en annan stund kan det vara att låta kroppen släppa allt i savasana.

Vad älskar du mest med yoga?
Att jag kan applicera det på alla delar i livet, jag avgör vad yoga är för mig och när jag vill plocka in det.

Hur har yoga påverkat ditt liv?
Yoga tvingade mig att omfamna tystnaden och möta mig själv. Den har ökat min rörlighet och stärkt min kropp men framförallt öppnat upp min medvetenhet gentemot mig själv.

Är det något annat område i livet som har blivit enklare sedan yogan kommit in i ditt liv?
Hur jag ser mig själv i relationer med människor omkring mig och hur jag ser mig och min del i världen.

Vilken, bok, musik eller person inspirerar dig just nu?
Just nu är det ayurveda och Weleda som inspirerar mig. Ayurvedan får mig att förstå och acceptera vissa drag hos mig själv. Weleda, med sitt tänk kring ekologisk och naturlig hudvård, får mig att vilja lära mig mer om hur jag kan minska min inverkan på naturen och istället samarbeta med den.

Är det något annat du vill dela med dig av till oss?
Jag är i början på min yogaresa och ser hur en hel värld öppnar sig. Om ni vill följa mig eller ge tips får ni gärna titta förbi min blogg på skonpuls.nu eller lyssna på min (och Jeanna Ulléns) podcast Helt Organiskt.
Om ni också är nyfikna på ekologisk och naturlig hudvård vill jag tipsa om Grönt é Skönt SPA. ett event fredagen den 22 november på Södertuna Slott. Ni kan läsa mer på facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.