Iyengaryoga i Täby hos Yogena
Lisa har drömt om att öppna en egen yogastudio i 16 år. Nu har hon äntligen förverkligat drömmen. Tillsammans med sin vän yogaläraren Svetlana har hon öppnat Täbys första Iyengaryogastudio. Här berättar hon mer om studion och Iyengaryoga – yogaformen där man använder sig av repväggar, mattor, bälten, klossar, filtar, bolstrar och block för att komma in i och få en upplevelse av yogaställningar som du annars inte skulle kunna göra.

Hur kommer det sig att ni har öppnat en yogastudio?

Jag har drömt om en egen studio sedan år 2000 då jag började förstå vad yogan egentligen är och vilket enormt potent verktyg det är. Nu har livet givit mig en möjlighet att göra drömmen till verklighet. Svetlana och jag är de enda i norra Storstockholm som undervisar i Iyengaryoga. Vi har hyrt in oss i olika lokaler, vilket försvårar kontinuitet i våra kurser. Vi använder mycket redskap i undervisningen och för att verkligen kunna undervisa Iyengaryoga fullt ut, är en fullt utrustad studio nödvändig.

Vilken sorts redskap behövs?

Yogena har repväggar, något som är unikt för Iyengaryogan. Vi har annan utrustning också, så som mattor, bälten, klossar, filtar, bolstrar och block. Vi har dessutom yogastolar, vilket är extra stabila avskalade stolar som är fantastiska att jobba med. All den här utrustning gör det möjligt att komma in i ställningar på ett sätt som ger dig en utmaning efter dina egna förutsättningar. Med utrustningen kan du få upplevelsen av ställningarna som du annars inte skulle kunna göra.

Iyengaryoga hos Yogena i Täby

Vad är det som är speciellt för just Iyengaryoga?

Vi är väldigt noga med hur vi placerar kroppen i ställningarna. Det ska vara anatomiskt riktigt så att du ska kunna yoga varje dag utan att få ont eller skador. Vi har även en väldigt rigorös examineringsprocess för lärare där det ställs höga krav på hur vi undervisar och själva utför ställningarna. Vi får bara undervisa de ställningarna som vi har tagit en examen i.

För vem passar Iyengaryoga och vem riktar ni er till?

Iyengaryogan passar alla då varje individ jobbar efter sina egna förutsättningar. Det är en väldigt utmanande yogaform eftersom vi jobbar mycket med detaljer och stannar i ställningarna länge. Många tycker att det är utmanande att hålla medvetandet fokuserat tillräckligt länge, så det krävs en viss mognad för att kunna utmana sig på det sättet.  Många elever är vana vid att låta längtan efter en snabb tillfredsställelse styra hur de utför och hur länge de stannar i en ställning. Hela det förhållningssättet utmanas i Iyengaryogan.

Iyengaryoga i Täby hos yogastudion Yogena

Varför Täby?

Jag bor i Täby och Svetlana i Danderyd. Vi har båda småbarn och för att kunna undervisa mycket behöver vi ha nära till studion.

Hur tar man sig enklast till er yogastudio?

Vi ligger 5 minuters promenad från Täby Centrum och 10 minuter från Galoppfältet tågstation på Roslagsbanan. Kommer du med bil är det 3 timmars gratis parkering med p-skiva som gäller.

Behövs det fler yogastudios i Stockholm?

Det har gått inflation i yogastudios, men jag ser fortfarande att det finns ett behov av studios med lärare som själva har yogat länge och har ett djup både i de fysiska ställningarna och en förankring i filosofin.

Vill du veta mer om eller börja yoga hos Yogena?

Läs mer om tjejerna och klasserna på deras hemsida som du hittar på yogena.se.
Du hittar även deras yogaklasser vår events kalender.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelBörja meditera – 4 tips från Markus Atmananda
Nästa artikelYoga med BKS Iyengar från 1977

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.