Yogaläraren Iren Rinmad har get ut boken Tigerlily- tidig vårblomning.

Iren Rinmad har arbetat som yogalärare både utomlands och i Sverige sen 2004. Förra våren gav hon ut sin debut roman ”TigerLily, tidig vårblomning”. Där får vi ta del av en ung kvinnas liv under en vår i New York. En resa från arrogans till medvetenhet. En resa från sömn till vakenhet.

Det är ganska ovanligt med romaner som belyser medvetenhet därför ville jag lyfta fram denna boken lite extra. Förutom hennes stora passion för yoga så älskar Iren också att skriva. Hon skriver i en genre som hon har valt att kalla för spirituell skönlitteratur, en yttre historia som pekar dig inåt med jämna mellanrum.

Vad betyder medvetenhet för dig?

Sann medvetenhet är för mig en medvetenhet om vem eller vad du är bortom den mentala bild och föreställning du skapat av dig själv och din livssituation.

Varför har du valt att skriva om detta?

Skrivandet har så länge jag kan minnas varit en del av mitt kreativa uttryck, och till min stora glädje började jag för ett par år sedan att skriva i en genre som jag själv önskade läsa. Det är denna genre som jag valt att kalla för spirituell skönlitteratur.

Boken Tigerlily - tidig vårblomning av Iren RinmadVill du veta mer om Iren eller köpa boken?

Mer information om Iren och hennes arbete, samt var boken finns att köpa, hittar ni på hennes hemsida: irenrinmad.com
Där hittar ni också länkar till hennes sociala medier där hon regelbundet lägger ut inspiration och information.

Läs första meningen i boken samt några recensioner nedan:

Bokens första mening: ”En tidig vår och en sen kväll uppe på trettonde våningen, i hörnet av Central Park West och W 72 St … det var där det började.Början på slutet till allt det jag hade trott var sant.”

Bokbloggare/ Bibliofilan
Fem utav fem stjärnor⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
En av mina favoritböcker 2018 var TigerLily: tidig vårblomning av Iren Rinmad. En bok som av författaren själv beskrivs som spirituell skönlitteratur.
Det är en underbar historia om TigerLily som lever ett hektiskt liv i New York men som börjar känna att det är något som fattas. Är det verkligen det här som är det viktiga i livet?
Jag älskar det djupa och spirituella som genomsyrar boken och miljöbeskrivningarna i New York och på Island är fängslande.
Jag skulle vilja säga att det här är en chic lit med förvånande djup som fick mig att flera gånger under läsningen (läste den tre gånger under året) stanna upp och bara sitta och fundera på hur vi kan påverka vad som händer i livet och på vad som verkligen är viktigt för mig.

Bokbloggare / Ebbas bokhylla  
Fem utav fem stjärnor ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Livet har således bara tålmodigt väntat på sin tid att få bli hört, upplevt i hjärtat”.
Jag började på denna bok igår kväll och slukade den hel på bara några timmar!
Boken är som en blandning mellan Sex & the City och Siddharta där man får följa TigerLily och hennes fartfyllda liv som modeassistent, med små stopp i hennes tankar om livet. Boken är väldigt vackert skriven och innehåller många djupa fina reflektioner om livet och hur man hittar sin egna väg. Boken känns verklig utan att bli för ’utzonad’ och jag rekommenderar den skarpt till alla som vill läsa en roman med det där lilla extra! Jag vill verkligen läsa mer om TigeLily. Stort tack till Iren Rinmad för denna fina läsupplevelse