Funderar du fortfarande på vad du ska göra på nyår? På Ängsbacka kursgård i värmländska Molkom anordnas Ängsbacka nyårsfestival; en alkoholfri, glammig fest som även rymmer aktiviteter med en djupare dimension. Detta nyår är det särskilt fokus på föränderlighet eftersom år 2012 av många anses symbolisera förändring.

Ängsbacka kursgård ligger strax norr om Karlstad och arrangerar kurser och festivaler kring personlig utveckling och att växa i medvetenhet och öppenhet. Kursgården besöks av tusentals människor varje år. Nyårsfestivalen är ett alternativ till nyårsfesterna de flesta är vana vid då festen är drog- och alkoholfri och sträcker sig över flera dar. Festivalen ger många tillfällen att träffa nya vänner och lockar därför många att komma trots att de inte känner någon sen innan. Antalet deltagare räknas bli ungefär 150 personer, inklusive volontärer. Det serveras vegetariska festmåltider där råvarorna till stor del är ekologiska och närodlade.

Börja dagen med yoga
En dag under festivalen börjar med yoga och ger sedan besökarna möjligheten att välja mellan en mängd aktiviteter som finns på programmet. Festivalprogrammet innehåller workshops på teman som relationer, coaching, kreativitet, visionsarbete, närvaro, kvinnligt och manligt med mera, samt aktiviteter som meditation, dans, sharing, konserter och sång. Omgivningen ger även möjligheten att promenera i skogen, åka pulka eller fika i caféet. Med anledning av år 2012 kommer även workshops kring hållbarhet, den ekonomiska situationen och Mayakalendern att hållas. På nyårsafton arrangeras en glödvandringsceremoni och vid tolvslaget skickas en ljuslykta med ens intentioner upp mot natthimlen.

Slutet på Mayakalendern
Eva Sanner är författare, relationsterapeut och programansvarig för årets nyårsfestival. Hon menar att år 2012 för många är ett mytomspunnet år eftersom det innebär slutet på Mayakalendern.
Vare sig man tror på mayakalendern eller inte är det svårt att undgå att vi lever i en snabbt föränderlig värld med kritiska lägen både för miljön och det ekonomiska systemet, säger Sanner.

Att finna sin potential och inspiration

Eva Sanne beskriver nyårsfestivalen som ”ett glädjefyllt party med mening” då festivalen innehåller workshops som ger deltagarna inspiration och redskap att reflektera över vad de vill och finna sin potential. Sanner menar att nyårsfestivalen ger inspiration hur du kan släppa taget om det gamla och ta steget in i ett nytt år och kanske en ny tid.

Alltomyogas läsare får 400 kronor rabatt på nyårsfestivalen
Datum: 28 dec -1 jan
Pris: 3 700
Rabatt för alltomyoga läsare: 400 kr
Rabatten gäller när man ange koden”alltomyoga”

Läs mer om festivalen här..

Föregående artikelVärldens största yogaklass i Mexico
Nästa artikelKom närmare dina drömmar 2012