Nyheter

Indien vill ta patent på yogapositionerna

Indiens regering planerar att söka patent på nära tusen yogaställningar. Vad jag förstår handlar det om att de vill förhindra att nya stilar som kommer upp i väst ska kunna ta patent på ställningarna.

Kan man överhuvudtaget ta patent på en ställning? Varför ska man egentligen göra det? Stoppa in det i ett fack och skapa en begränsning istället för att låta det flöda i världen och utvecklas som det kommer. Men jag kan förstå dem också, att de vill hålla fast vid något, och att de har sin egna bild om vad som händer med yogan i väst, som inte alltid är sann.

Vad tycker ni?

Diskutera vidare i forumet här.

Lyssa på debatten på BBC radio här.

Kommentarer inaktiverade för Indien vill ta patent på yogapositionerna

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.