Idag öppnar Kungsbackas första ekologiska & vegetariska café

I samband med yogacentret Yogarooms prova-på-vecka, som startar idag den 29:e augusti satsar de stort på att utöka sin verksamhet med att öppna Kungsbackas första ekologiska och vegetariska café.
Det hälsosamma tänket har alltid funnits där, tidigare har man kunnat erbjuda fika, i form av yogite och nyttiga rawfood bollar, men nu slår Yogaroom upp dörrarna för att förutom yoga även erbjuda hälsosam och nyttig mat.

Att det blev just ekologisk och vegetarisk mat var det självklara valet för ägarna på Yogaroom, eftersom det är helt i linje med det yogiska tänket, som genomsyras av just hälsa och välmående.
– Dessutom finns det ju inget liknande ställe i Kungsbacka, säger Mia Elmlund som hoppas att caféet ska bli succé.
-Vi kommer att satsa på att välja ekologiskt, rättvisemärkt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt. Det kommer alltid att finnas laktos och glutenfria alternativ, något som har varit svårt att hitta i Kungsbacka tidigare, säger Eva Terrvik.

Yogiernas kunskap och helhetsperspektiv på hälsa är grunden
Ayurvedan är den indiska läkekonsten där man använder mat som medicin för att balansera och stärka kropp och sinne.
– Maten vi äter är byggstenar för vår kropp, och ayurvedisk mat är vacker och livgivande, den skapar hälsa och energi, för både kropp och själ, säger ayurvediska kocken Elin Gidlund. Hon kommer att laga grytor, soppor, sallader och desserter ­– allt med en stor portion av kärlek.

Raw Friday
Fredagarna har temat Raw Food Friday. Raw Food har blivit en ny trend som blossar upp i allt fler och fler städer, nu har det kommit även till Kungsbacka. Under fredagarna serveras allting raw; lunch, mellanmål, dessert och godis. Raw food innebär att maten inte upphettas över 42 grader och då behåller sina enzymer och näringsämnen. För de fikasugna kommer det finnas raw food desserter, något som förändrat Mias syn på sötsaker för gott;
– Nu kan jag både njuta av maten och göra min kropp en tjänst; ge den näring istället för att belasta den med det vita sockret och mjölet.

Previous article240 kvm yoga öppnar nu i Västerås
Next articleLek och fantasi på Barnyogadagen