Home Frågor & Svar Hur kan jag undvika skador i yogan?

Hur kan jag undvika skador i yogan?

by Lily Catarina Hildebrand Lacayo

Hejsan Catarina,

Jag har hört att det är väldigt lätt att skada sig i ashtangayogan, stämmer det? Finns det något jag ska tänka på så att jag kan yoga under många år, utan skador?

Tack på förhand, Åsa

Hejsan Åsa

Myten om att det är lätt att skada sig i Ashtanga Yoga tror jag kommer av att det är en mycket kraftfull och dynamisk yogaform där kroppen genomgar stora fysiska förändringar i början. Det är lätt att ta i för mycket och man blir för ivrig helt enkelt, tappar medvetenheten och närvaron och går in i ställningar som man inte är redo för. Man kan säga att det är egot som spelar ett spratt där! Varje asana behöver få tid att mogna fram i sin egen takt och kan vi som elever kontrollera var udjaii andning, vara kroppslås och vår drishti är vi i balans annars inte och skador kommer som ett brev på posten.

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer