Hur blir man certifierad yogalärare i Sverige?

Fråga yogalärarna om yogaFråga:
Jag har gått på ashtangayoga ett tag nu, och börjar bli väldigt nyfiken till att utbilda mig till instruktör. Som jag förstår verkar en 200 timmars kurs vara bra att börja med men vad krävs det för en certifiering i Sverige? Har hört väldigt mycket om Yoga Alliance men fungerar det även i Sverige? Tack på förhand!

Svar:
Vad roligt att du vill gå djupare in i yogans värld! En 200 timmars utbildning är en fantastisk början. Det är en bra grund också om man bara vill lära sig mer om yoga för sin egen skull.

I Sverige har vi ingen motsvarande certifiering som Yoga Alliance men en del av de som arrangerar yogalärarutbildningar är kopplade till Yoga Alliance och har rätt att ge ut sådana ”certfieringar”. Det finns också de som har sina egna ”diplom” eller ”certifieringar”.

Även om du går en utbildning utomlands hos en arrangör som kan ge en 200 h Yoga Alliance certifiering fungerar det lika bra i Sverige om du vill jobba som yogalärare här.

Dock är en egen regelbunden yogapraktik under en längre tid något som är viktigt för att kunna lära ut yoga på ett säkert sätt men som sagt, en 200 timmars utbildning är toppen att börja med!

Lycka till!

Previous article5 svenska yogatjejer på Instagram
Next articleRaw pekan & fikonbars