Yogaevents Yogafestivaler

Hoopurbia – världens första rockringsfestival med yoga på schemat

Hoopurbia är en mötesplats för artister, musiker, dansare, yogisar och hula hoopers. Den 26-30 juni fylls Prag av rockrings entusiaster från hela världen. På schemat står rockringsdans, eller hula hoop som det heter på engelska, yoga, pilates, hoop jams och dansparty men det kommer även bli uppträdande och shower i balett och dans.

Platsen varierar, i år är det Prag som gäller. Nästa år kan det bli New York, men det är inte helt klart än.
– Vi vill ha festivalen i en ny kulturellt rik stad varje år. Varje stads historia och estetik inspirerar festivalens kreativa riktning, säger Rebecca Halls, som för andra året i rad arrangerar den fem dagar långa festivalen. Rebecca Halls är en yogalärare, professionell dansare och rockrings artist från Vancouver Island, Kanada.

Vad är Hula Hoop
Hula Hoop är en populär dansform på stark framväxt som sträcker sig över flera genrer, från klassisk dans till hip hop, allt beroende på vem som snurrar rockringen och vilken musik som spelas.
I Usa har det blivit oerhört populärt, och fortsätter locka ny entusiaster. Förutom att det är fascinerande är det lättillgängligt, det enda man behöver är en rockring och lite musik.

Var och när?
Den 26-30 juni i Prag, Tjeckien. Alla evenemang kommer att äga rum
i minutiöst utvalda lokala mötesplatser och offentliga utrymmen.

Vill du veta mer? hoopurbia.com

Exit mobile version