Anna Fannberg. – När jag fick beskedet att min kollega yogaläraren Karin Björkegren Jones fått diagnosen bröstcancer så kände jag att jag ville göra något för att hjälpa andra. Just bröstcancer känns det som om alla på något sätt är berörda av genom att de flesta har någon släkting, vän eller bekant som drabbats, säger Fannberg, en av initiativtagarna till Yogamarathon mot Bröstcancer.

Yogaklasserna 2012 drog in 140.000
Den 12 oktober anordnas den andra upplagan av Yogamarathon. En dag fylld med yogaklasser, runt om i landet, där såväl erfarna som nyfikna yogautövare får träna olika typer av yoga och skänka valfri summa till Bröstcancerfonden. I oktober 2012 gick det första Yogamarathonet av stapeln i 15 städer runt om i landet. Det resulterade i 140 000 insamlade kronor till Bröstcancerfonden. ‐ Yogamarathon mot bröstcancer är till för alla – såväl erfarna yogautövare som nyfikna som vill prova på yoga för första gången. Vi arbetar för en viktig sak och märker att intresset för just bröstcancerforskning är stort, säger Anna och berättar att de har Bröstcancerfonden med sig, vilket känns viktigt och bra för att få ut rätt information.

Yoga i Stockholm och förhoppningar om hela Sverige
Huvudstudio för årets yogamarathon är YogaShakti på Timmermansgatan i Stockholm men arrangörerna hoppas på att fler ställen än i fjol ska ansluta sig så att de kan samla ihop ännu mer pengar i år. Hon berättar att de är oerhört sporrade av förra årets framgångar och hoppas att de får samma stöd från studios runt om i landet under årets yogamarathon. Anna vill också poängtera att alla som arbetar med Yogamarathon mot bröstcancer gör det ideellt.

Mer information om vilka yogastudios som kommer delta är i planeringstadiet och kommer publiceras löpande på www.yogamarathon.info.

Har du en yogastudio och vill delta eller vill du hjälpa till som volontär på Shakti under dagen? Hör av dig till Anna på anna@yogamarathon.info.

 

Föregående artikel”Jag glömde yogabyxorna till yogaklassen”
Nästa artikel”Varje dag träffar jag modiga människor som förändrar livet genom yogan”