Nyheter

Holy yoga – jesus och yoga till 100%

0 © Miodrag GajicYoga håller på att få en kulturell acceptans över hela världen, men vissa fortsätter hävda att yoga är farligt, en präst i Denver säger att yoga är ”en form av demonism.”

”Holy yoga är en kombination av dyrkan och motion. Vi spelar kristen musik och vi läser heliga skrifter. It’s all yoga and all Jesus, 100% av varje, säger Niki Sparks som bor i Denver, är en hängiven kristen som dessutom lär ut Holy yoga.

”Yoga öppnar upp för demoner”

Men det finns många som inte tycker om kombinationen av kristendom och yoga.
En av de är Mark Driscoll, en pastor i en baptistkyrka i Seattle.
Han säger yoga är hedendom och menar att kristna bör hålla sig borta från yoga eftersom yoga öppnar upp för demonism.
Yogaläraren Niki Sparks säger yoga blir vad du gör det till och säger att hon inte känner hon gör något fel genom att använda det för att närma sig sin tro.

Yoga ökar i popularitet. I dag stoltserar praktiken 20 miljoner anhängare över hela världen, tredubbla antalet anhängare från bara 15 år sedan.

Källa: 9news.com

Kommentarer inaktiverade för Holy yoga – jesus och yoga till 100%

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.