Holistisk Hormonyoga – sinnlig, kvinnlig & mjuk

Yogaläraren Ullis Karlsson har Holistisk Hormonyoga i StockholmHormonyoga är en yogaform, en metodik framtagen av Ulrica Gulz, Västerås. Ulrica är musiker och kundaliniyogalärare i botten och utvecklade först Fibroyoga för människor med smärta i kropp.  Denna yoga utvecklades till Holistisk Yoga som den heter nu – en särskild yogaform utvecklad för människor med smärta i kropp, och/eller i själ. Den Holistiska Hormonyogan är en sinnlig och balanserande yoga för alla oss kvinnor med olika behov, och ligger under den Holistiska Yogan som är  ett paraplybegrepp. Där under finns exempelvis båda Röstyoga och Hormonyoga.

För vem? 

Den Holistiska Hormonyogan är sinnlig, varsam och oerhört potent. Utvecklad för alla kvinnor i olika åldrar, oavsett längtan och behov. Yogan fokuserar specifikt på att få igång ”det inre samtalet” mellan b.l.a äggstockar, binjurar och sköldkörteln.

Hur går det till?
Alla Holistiska Hormonyogapass är specifika. Det finns många olika komponenter som är invävda i yogaformen, ayurveda och TCM bla. Man jobbar mycket med intention till olika delar av kroppen, olika organ, olika körtlar. Yogan använder sig även klang och vibrationstekninker  b.la genom sin egen röst och mantran. Ljud som är osynlig energi som på olika sätt kan kalibrera vårt energisystem.

Vad har Hormonyoga för positiva effekter?
Det är en yogaform för att öka den kvinnliga lusten, sinnligheten. 
Den kan balansera pms, menstruation, vallningar och klimakteriebesvär. 
Det är bra för de som är utmattade eftersom det påverkar binjurarna mycket. 
Harmonierar och skapar balans. 
Det finns även testemonials om kvinnor som haft en längtan att bli gravid som blivit det efter att ha börjat med Hormonyoga.

När ska man inte göra det: 
Vid hormonellt betingad cancer, hypertheros, myom, endemetrios eller när man är gravid. Då är det bättre att man går på den läkande Holistiska Yogan.

Vart finns Holistisk Hormonyoga?
Det finns 14 stycken utbildade, och verksamma i Holistisk Hormonyoga i Sverige. Gå in på holistiskyoga.se. för mer information. Ullis som svarat på frågorna i detta inlägget är verksam i Stockholm och driver yogastudion Plainyoga.se.

P.S. På hälsomässan i Älvsjö i helgen kan du träffa Ullis. På mässan har hon en föreläsning om andning 11:20-11:45 fredag och lördag. Är du nyfiken på Holistisk Yoga kan du även där träffa Ullis i yogagläntan 12:00 fredag och lördag.

Tips på fler artiklar om Hormonyoga:
”Yogan har räddat livet på mig”
”Yogan fick henne att fungera som mamma igen”
”Fibroyoga kan ge fantastiska resultat”
”Året företagare i Kungsör – Yogaläraren Ulrica Gulz”

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleYoga hemma med YouTube – 90 min höftöppnare
Next articleKids Yoga Day 28 nov – till förmån för sjuka barn