Här kan du yoga i New York

0
2
Yoga i New York. Foto: Katja Gelkner

Yoga i New York. Foto: Katja Gelkner

I New York vimlar det av yogastudios, särskilt på Manhattan. Enligt vår research ska det finnas omkring 300 yogastudios där. Många erbjuder även prova på klasser och veckokort. Perfekt för dig som är där på semester och vill fylla på med ny energi eller få härlig yogainspiration. Här listar vi populära yogastudios i New York.

BIkram Yoga
Det är hett med Bikram i New York. Hela 26 bikramyogastudios finns i New York, varav 11 på Manhattan. Bara att välja och vraka.
Hemsida: Bikram Yoga

Pure Yoga
Har 4 olika yogastudios i New York. Här finns ashtangayoga, hot vinyasa, hot power, mysore, yin/yang, restorative, forrest yoga, samt flera andra träningspass såsom crosstraining, dans och barre.
Hemsida: Pure Yoga

YogaWorks
En av de mest kända yogastudios i världen. Finns på sex ställen i New York. På schemat finns gentle yoga, vinyasa, hatha yoga, gravidyoga mm.
Hemsida: yogaworks.com

Yoga i Central Park
!0:30 och 18:00 vissa dagar i veckan kan du yoga mitt i Central Park. Det är flödande vinyasa som gäller. För aktuellt schema se: centralpark.com.

Laughing Lotus Yoga Center
Har omkring 15 klasser varje dag må-fre och 7 yogklasser lö-sön. Klasserna heter namn så som Sun Celebrations, Lotus Hour, Soul Swet och varje fredag har de yoga med live musik. Perfekt för dig som vill avsluta veckan med yogaparty!
Adress: 636 Sixth Avenue, 3rd Floor
Hemsida nyc.laughinglotus.com

Yoga to the People
Yoga to the People har 6 ställen i New York. De fokuserar på Yoga för alla. Idén är att yogan blir vad du gör den till. Alla, nybörjare som vana yogisar praktiserar tillsammans. Drivs på donationer och du lägger din donation i en box vid entrén när du går in. Den i East Village har flera klasser om dagen, från 7 på morgonen till 9 på kvällen
Adress: 12 St. Marks Place, 2R; tel. 917/573-9642;
Hemsida: yogatothepeople.com

Jivamukti Yoga School: Union Square
En av landets största yogastudio med plats för 100 yogisar per klass. Här kan du yoga från åtta på morgonen till åtta på kvällen. Har även ett café med vegan mat som ska vara fantastisk. Jivamukti är en ofta ganska fysiskt krävande yogastil där man även inkluderar chanting och musik. Grundarna Sharon Gannon and David Life håller fortfarande klasser här lite då och då. Dock gäller det att boka in sig på de klasserna i tid.
Adress: 841 Broadway, 2nd floor
Hemsida: jivamuktiyoga.com

Dharma Yoga Center: Gramercy Park
Detta center står högst upp på min önskelista att besöka. En av de få platser där du kan droppa in och yoga med en ”guru”. Sri Dharma Mittra, en av de kändaste yogalärarna i världen som har lärt ut yoga sedan 1967. Han lär ut en ashtangainfluerad vinyasa stil som grundar sig i bhakti yogan. Utmanande både psykiskt och fysiskt. I skrivandets stund håller han 3 klasser själv vissa dagar så passa på att kolla schemat innan om du vill ta en klass av honom.
Adress: 61 W. 23rd Street, 6th Floor
Hemsida: dharmayogacenter.com

OM Yoga: Union Square
Grundat av yogaläraren Cyndi Lee, en av de kändaste yogalärarna i landet. Hon kombinerar vinyasa yoga med buddhistisk meditation och mindfulness. Cyndi reser runt i världen och har yoga så hon har inga fasta klasser på centret längre. Här finns klasser för alla nivåer, från nybörjare till avancerade. 2-5 klasser om dagen.
Adress: 826 Broadway, 6th Floor
Hemsida: omyoga.com

Integral Yoga Institute: West Village
Integral Yoga Institute grunadades av Swami Satchidananda i New York 1966. Här är det klassisk hatha yoga som gäller. De har även gratis introduktionsklasser för dig som är ny till yoga på nästan 2 timmar. På schemat hittar du allt som brukar finnas på stora yogacenter men även klasser som fokuserar på yoga vid kronisk värk och atrit, cancer och hiv.
Adress: 227 W. 13th St.; tel. 212/929-0585;
Hemsida: iyiny.org

Yoga Shanti NYC
En studio som drivs av yogalärarna Colleen Saidman och Rodney Yee. Erbjuder ett ganska stort utbud av yogaklasser (5-10 varje dag). På schemat finns shanti flow, shanti open, shanti sweat, urban zen mm.
Hemsida: yogashanti.com

Golden Bridge Yoga – Kundaliniyoga
Är du inne på kundaliniyoga så är det Golden Bridge Yoga NYC är det som gäller. Runt 7 klasser om dagen med olika teman. Har även workshops och events. En av de som har workshops här är Guru Dharam som bor i Stockholm. Efter klasserna kan du njuta av en kopp yogite och prata med andra yogis.
Hemsida: goldenbridgeyoga.com

ISHTA Yoga
Grundades av Alan Finger och finns på två ställen i New York. ISHTA integerar Hatha yoga, tantra, och ayurveda. Har runt 20 yogaklasser att välja på varje dag. Välj mellan vinyasa, meditation, gravidyoga, restoratives, yoga för nybörjare och avancerade mm.
Adress: 56 East 11th Street samt 1026 3rd Avenue

Hemsida: ishtayoga.com

Kula Yoga Project
Schulyer Grant var med och grundade Kula Yoga Project för att erbjuda healing och mötesplats efter den 11 September. Här kan du räkna med svettig vinyasa. Schuyler har en 2-timmars klass på fredagar.
Adress: 28 Warren Street, 4th Floor
Hemsida: kulayoga.com

Mer yoga  i NewYork hittar du på YogaCity NYC

Har vi missat någon fantastisk studio eller lärare i New York som du vill lyfta fram?
Tipsa oss på info@alltomyoga.se!

Tack Katja för den fina bilden!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.