Kärlek, vatten och snabbmat
Böcker, musik & film

Han ifrågasätter 5:2 dieten och ger tips för bättre hälsa

Boken: Kärlek, vatten och snabbmatÄr det möjligt att äta sig frisk? Ja, i alla fall om man ska lyssna på Christian Axell från SPIS&DELI. Han ifrågasätter dieter och menar att bra mat är grunden till optimal hälsa. På Bokmässan i Göteborg inspirerar han andra till att göra bättre val och bli mer medvetna om vad de stoppar i sig.

Christian Axell – Det vi stoppar i oss har konsekvenser och påverkar kroppen. Det är du som bestämmer vilken näring du ger din kropp, säger Christian Axell från företaget SPIS&DELI som står bakom boken ”Kärlek, vatten och snabbmat”. På bokmässan pratade han om hälsa, tillsatser och hur vi kan må bättre. Han nämnde dieter och även 5:2 dieten som blivit populär.
– Det är som att prova att köra bilen utan bensin två dagar i veckan. Jag menar inte att det är fel, bara att du ska tänka efter, säger han.

En nyttig snabbmatskedja
Under några år hade grundaren till SPIS&DELI, Marcus Lindgren, grava hälsoproblem. Han bestämde sig slutligen för att ta tag i sitt liv och sin alltmer fallerande hälsa och utvecklade då det här konceptet. Originalidén till företaget skapades från en önskan om att erbjuda naturlig mat snabbt. Vilket har resulterat i flera snabbmats restauranger.

Christians tips för bättre hälsa:
1.Välj mat utan tillsatser så långt som det är möjligt.
2. Skippa de produkter där du inte kan läsa innehållet.
3. Det är helt okej att njuta någon gång ibland men försök att göra lite bättre och medvetna val i vardagen.

Vill du veta mer?
Läs mer om boken och konceptet på spisdeli.se

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.