Hälsosammare år och frisk från förkylning med gröna drinkar

Grön smoothieÄr du också en av de som vill äta lite nyttigare eller gå ner lite i vikt nästa år? Att införliva gröna drinkar i vardagen är ett fantastiskt sätt att få i sig mer näring och bli mer hälsosam.

Många tycker dessutom att sötsuget försvinner om de regelbundet dricker gröna drinkar. Passa på att handla lite ekologisk sallad, banan och melon eller kanske päron idag så kan du göra en drink redan imorgon. Ett tips är att byta ut alla smörgåsar och sockrig yoghurt mot gröna drinkar, eller några av de i alla fall. Det går precis lika snabbt att göra och passar perfekt som mellanmål.

Dagens gröna smoothie: ekologiska salladsblad, banan och nyponpulver. Nyponpulver är fullt av C-vitamin, ca 34 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter. Inte jättegott men ok och jag hoppas hinna boosta mig och lindra min förkylning lite innan festen ikväll.

Vill du ha mer inspiration?
Kolla in Raw food Ericas videos
Låna eller köp Victoria Boutenkos bok Grönt för Livet, i boken skriver hon om de gröna bladväxternas innehåll. Hur vi kan förbättra vår hälsa med bladgrönt och så delar hon med sig av lite recept.

 

 

 

 

 

 

Previous articleRinpoche ger tips på nyårslöfte som hjälper både dig och världen
Next articleYogafestivaler och event för att höja medvetenheten under 2013 – Bali, Barcelona, New York, Köpenhamn, Sverige