Hälsa viktigare än pengar när folket får välja

Vi tror på våra drömmarSvenskarnas högsta dröm är ett långt och friskt liv för sina nära och kära. Dessutom ser vi mer positivt på våra drömmar. I år visar det sig att tron på att drömmen kommer gå i uppfyllelse är ännu starkare än ifjol.

Det är underbart att drömmen om god hälsa för våra nära ligger i topp i år. Kanske har vi blivit mer osjälviska efter den lågkonjunktur som varit, säger Birgitta Bosell-Biström, varumärkeschef på Lotto, Svenska Spel. Och generositeten går igen även när det handlar om pengar, 52% säger att de vill ge bort pengar till sina närmaste om de vinner en större summa på Lotto. Undersökningen visar tydligt att vi inte sätter oss själva i första rummet. Vi drömmer mindre om jobb och karriär än ifjol och mer om att hitta kärleken. En trolig orsak är att konjunkturen börjar vända, då kan vi slappna av och tänka mindre på försörjning och mer på andra, tror Birgitta Bosell-Biström.

Ett långt och friskt liv lockar mest
Drömbarometern, en årligen återkommande kartläggning av svenska folkets drömmar som Lotto/Svenska Spel gör genom Sifo. I år visar undersökningen på många intressanta skillnader från 2009, då den gjordes för första gången. Ifjol drömde svenskarna främst om pengar, men i år är det drömmen om ett långt och friskt liv som ohotat placerar sig som nummer ett på drömtoppen.

Vi tror på våra drömmar
Dessutom ser svensken mer positivt på sina drömmar. I år visar det sig att tron på att drömmen kommer gå i uppfyllelse är ännu starkare än ifjol. Dessutom ser vi något helt fantastiskt, att 86 % av alla svenskar faktiskt gör något aktivt för att uppnå sin dröm, säger Birgitta Bosell, varumärkeschef på Lotto, Svenska Spel. På frågan vad man gör för att uppnå sin dröm svarar 26,7 % att de lever hälsosamt, 16,4 % värnar om nära och kära, 10,9 % lever ekonomiskt och 8,2% arbetar hårt.

Topp fem svenskarnas högsta drömmar

  1. Ett långt, friskt liv för sina nära och kära
  2. Ett långt friskt liv för sig själv
  3. Ekonomiskt oberoende
  4. Vinna pengar
  5. Hitta kärleken
Previous articleVictoria och David Beckham förbättrar relationen med yoga
Next articleYoga till varenda unge