GuruBead – unika & personliga yogasmycken

Veronica har startat företaget GuruBead
– ”Yogan har blivit en viktig del av mitt liv och har fått mig att upptäcka nya sidor hos mig själv och utveckla de sidor som redan finns. Den har även har inspirerat mig till att dela med mig av min kreativitet utanför yogamattan”, säger Veronica Lindblom som har startat företaget GuruBead.

Det var en yogalärarutbildning med Anja Bergh som blev början till GuruBead. Alla deltagare fick till uppgift göra ett personligt mindre projekt som kallades för Projekt Seva. Var och en skulle hitta ett meningsfullt uttryck utifrån sin egen talang, passion och ”kall” som även kom andra till glädje.
– ”Jag gjorde sju unika halsband (malas) sålde dem och skänkte hela vinsten till välgörenhet. Det var så GuruBead föddes”, berättar Veronica.

True Match Mala från GuruBeadfrån GuruBead

Att hon döpte sitt företag till GuruBead är för att hon hoppas att hennes smycken ska påminna den som bär dem om sin egen inre ”guru” och sitt upplysta ”buddha-mind”.
– ”Du har redan svaren på alla verkligt viktiga frågor och jag tror att den enda guru du verkligen ska lyssna till redan finns inom dig”, menar Veronica.

Deity Yantra Malas från GurubeadHon har alltid varit kreativ och gör sina smycken helt för hand med naturliga material som halvädelstenar, silver, trä och olika frön som hon samlat in från världens alla hörn. Alla med lekfullhet och ett helt unikt uttryck. De personliga malas som görs tas ofta fram i nära samarbete med den som skall bära smycket, och det blir väldigt tydligt något som skapats gemensamt.

Smycken från GuruBead– ”Jag kan bara inte låta bli att skapa med händerna och just stenar är något som alltid fascinerat mig och som jag alltid samlat. Istället för vanliga souvenirer har jag så länge jag kan minnas tagit med mig stenar hem som minnen från mina resor. Ett smycke av riktiga stenar är något alldeles speciellt. Stenar och andra symboler sägs ofta ha inneboende egenskaper som man kan välja att tro på om man vill. Jag jobbar ofta även med symboler av olika slag och hängen med hinduistiska gudar. Jag hoppas kunna skicka med en del av den kreativa energi som jag själv känner när jag skapar dem”, säger hon.

Mala från GuruBeadNär Veronica skapar så vet hon aldrig på förhand hur smycket kommer att se ut och hon experimenterar hela tiden med nya material, lösningar och tekniker. En av de senaste sakerna är fjädrar från fåglar som lever på en mindre gård i Sverige och som får tappa sina fjädrar helt naturligt.

Mala från GuruBead
Här hittar du smycken från GuruBead

Under 2015 inleddes ett spännande samarbete med Anna Asplund och Saprema of Sweden. Två kollektioner med malas finns ännu så länge framtagna och säljs via Saprema of Swedens webbshop. En kollektion med klassiskt sandelträ och hängen av koppar och en annan med basen gjord av ekologiskt framtagna acaifrön med detaljer och ett större hänge av silver. Veronica gör även enskilda smycken på beställning. Du kan även maila henne på gurubead@gmail.com.
GuruBead på Instagram
.
GuruBead på Facebook.

Vinn smycken från GuruBead!
I oktober lottar vi ut två stycken malas från GuruBead och Saprema, mer information finner du i detta inlägg: Vinn smycken från Gurubead och Saprema!

Previous articleVeckans sötnosar på Instagram
Next articleInspirerande 80-åring som yogar