Home Nyheter Guide: Yogaresa till Indien

Guide: Yogaresa till Indien

Åk på Yogaresa till Indien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Indien har man yogat i tusentals år och här finns något för alla, oavsett om du vill bo på ashram, gå en lärarutbildning eller varva livet på stranden med yogaklasser. Goa är som ”India light” och under vinterhalvåret finns det många västerländska yogalärare som erbjuder yogaklasser här. Vill du fördjupa dig i klassisk Indisk yoga rekommenderar jag Rishikesh. I Kerala finns många Ayurvediska center med behandlingar och yoga på samma ställe. Att besöka Indiska gurus är ett måste om du är i Indien. Lou Åberg håller retreat i Indien. Hon har under flera år rest till olika platser i Indien och här ger hon sina bästa tips till dig som vill fördjupa dig i yoga Indien.

Lou har framför allt förälskat sig i Södra Goa som har en lugnare energi än i norr, med stränder som är långa och om inte folktomma så i varje fall med gott om utrymme. Här kan man hitta sina egna favoritplatser att yoga på och det finns gott om Drop in klasser och andra kurser att hoppa på , på plats. Eller så väljer man en längre retreat där man bor, och yogar under 1-2 veckor.

Upptäck Indien och lär dig mer om Yoga i Indien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Häng med Lou på retreat
Lou anordnar även en egen yogaretreat som är 13 dagar lång. “Det en oslagbar mix av mat, kultur, möten med spännande människor och allt annat som Indien inbjuder till”, säger Lou. Hennes retreat fokuserar på Shakti traditionen inom yogan och innefattar såväl fysisk yoga, chanting, meditationer och mycket mer under ca 4-5 timmar varje dag. Man bor i sk. Cocohuts, på toppen av en kulle med utsikt över Agonda strand på Chattai yoga i Södra Goa. Mer info om hennes retreat på yogabliss.se och på Facebook.

Vad är det bästa med Indien?
Det bästa med Indien är mångfalden och magin. Jag känner mig alltid så levande i Indien och dess många intryck. Här finns enligt mig den godaste och nyttigaste maten, varma människor och härliga möten, en spännande historia med oändligt mycket att se.

Goa är som ”India light”
En lättversion med en hel del turism givetvis, men även här finns Indien runt knuten. Det är enkelt att lära känna lokala Indier som mer än gärna tar dig med på festivaler och tempel om du visar dig vänlig och nyfiken. Naturligtvis gäller det att ha lite skinn på näsan om man reser runt i Indien, men jag upplever Indien som ett tryggt land. Här finns en andlighet som är påtaglig i vardagen.

I Goa finns många härliga stränder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vart ska man åka om man vill yoga i Indien?
Vill man fördjupa sig i klassisk Indisk yoga rekommenderar jag Rishikesh med omnejd, här finns gott om klassiska yogaskolor och Ashrams. I Goa hittar man en stor variation av lärare och mänga av de bästa västerländska lärarna drar sig hit över vinterhalvåret. I Kerala finns många Ayurvediska center med både behandlingar och yoga på samma ställe. Att besöka Indiska gurus är ett måste om du är i Indien och du kan både hitta små lokala gurus om du har ögonen öppna eller besöka tex Golden City utanför Chennai med Amma och Baghavan, eller Pujya Swami Chidanand Saraswatiji på Parmath Niketan I Rishikesh.

Lästips:
Bilder från Sivananda ashram i Kerala
Rishikesh – yogans huvudstad

En lugn stund i yogapositionen Savasana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du fler tips på vart man ska åka?
Är du i Goa – tillbringa en del av tiden i Mysiga norra Goa såsom Ashwem och Arambol och åk sedan söderut mot Agonda och Patnem, som jag personligen tycker är lugnare och mysigare. Vill du resa vidare från Goa rekommenderar jag att åka till Hampi. En världsarvsstad med flera mil med Hinduistiska tempel och konst. Här kan man även yoga, klättra i bergen och njuta av en unik natur. Förutom min favoritstrand Agonda i Goa rekommenderar jag Rishikesh och ashramen Parmath Niketan ( ett stort ashram beläget intill Ganges) samt Phool Chatti beläget uppe i bergen vid starten av Himalyas fot, för mera traditionsenlig Indisk yoga .

Åk på Yogaretreat till Indien med Lou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt bästa tips: var öppen och nyfiken! Jag har många gånger blivit medbjuden till Hindutempel och ceremonier för att jag är nyfiken och vänlig. Ett annat Indientips är att förbereda magen för den nya bakteriefloran genom att äta probiotika. Väl i Indien finns det massor av bra mat, men välj restauranger som du blivit rekommenderad i början.

Tips på bra länkar för yoga, mat och mys:
Poool Chatti lever du ashramliv med den kvninnliga indiska Yogaläraren Sadhvi Lalita. Ensligt beläget i bergen..
Parmath Niketan ligger intill Ganges i Rishikesh. Ett stort ashram med olika kurser och yogafestival.
Ashiyana är en mysig ”yogaö” med Drop-in klasser och retreater på Mandrem beach. De har även en bra och nyttig lunchbuffe.
Holy Cow yogacenter på Moonsoon Guesthouse erbjuder Drop in yoga, retreats, chantingkvällar och mycket mer. Beläget på Agonda beach. Supertrevlig meny med bla nepalesisk mat
The Space erbjuder ett mångfald av yogakurser, retreater samt har en mycket trevlig restaurang med nyttig och god mat. Ligger mellan Agonda och Patnem.
Blueplanet-cafe är en suverän ekologisk vegetariskt restaurang med mycket raw food på menyn. Ligger mellan Agonda och Patnem.
Magic park är precis vad det låter som _ en magisk park med vegomat, yoga, konserter mm. Beläget bakom Arambol beach…
Mer info om mysiga Hampi hittar du här.
Oneness University drivs av gurun Amma och hennes make Baghavan. Ett mångfalt av kurser i andlighet.

Läs tips för dig som vill åka till Indien:
Ett dygn i Delhi
Du är aldrig ensam i Indien
På besök i yogans huvudstad Rishikesh
Möte med orangeklädda män på tåget i Indien
Min yogaresa till Rishikesh och Purple Valley i Goa
Ashtangayogisen Karolina fastnade i Indien och driver yogacenter

Villl du komma i kontakt med Lou Åberg?
Gå till hennes sida yogabliss.se.