Home Om yoga Yogafakta Gravidyoga lindrar och förebygger förlossning

Gravidyoga lindrar och förebygger förlossning

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Bild: Istockphoto

Att gå en kurs i Gravidyoga är ett sätt att förbereda sig fysiskt och mentalt inför förlossningen samtidigt som man ökar välbefinnandet för både mamma och barn under graviditeten.

Gravidyoga, som baseras på klassrisk Hatha yoga, etablerades som förlossningsförbere-
delse inom Mama Mia Mödravård 1995. Den har hjälpt tusentals mammor att öka sitt välbefinnande under graviditeten, att känna tillit till kroppen och trygghet inför förlossningen.

Gravidyoga lindrar och förebygger
Gravidyoga innehåller mjuka yogaställningar, andningsövningar, meditation samt avspänning. Programmet är utformat och anpassat till hur kroppen förändras under graviditeten. Övningarna utförs i lugnt tempo utifrån dina behov och möjligheter. Besvär såsom ryggvärk och ömma fogar kan lindras och förebyggas. Yoga motverkar stress, ger kroppen utrymme till vila och hjälper dig att komma till ro. Att samla kraft och energi är en viktig del inom yogatraditionen såväl som inför förlossningen.

Yogan kan göra förlossningen lättare

Många yogaövningar kan också användas som värk- och förlossningsställningar. Genom att träna dessa under graviditeten blir det lättare att lita till kroppens förmåga och att slappna av under födseln. Att lära sig kontrollera andetaget ger ett värdefullt verktyg vid såväl känslor av oro och stress som under förlossningen. Under kursen får du lära dig den profylaktiska, rytmiska andningen som stöd och hjälp i värkarbetet. Varje kurstillfälle avslutas med en skön vila. Inga förkunskaper behövs. Kursstarter sker fortlöpande på Mama Mia Mödravård på Östermalm och på Söder.

Utbildning i gravidyoga
Elisabeth leder en utbildning för instruktörer i gravidyoga. Den sker under två helger, med uppföljning samt praktiktillfälle på gravidkurs på Mama Mia Mödravård i Sthlm.

Texten kommer från Elisabeth Serrander
Till Elisabeths hemsida>>
Till Mama mia och kurser>>[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]