Golden Guru hjälper barn på flykt

0
1
The Golden Guru – yoga’s answer to Ironman

The Golden Guru – yoga’s answer to IronmanDen 9 oktober är det dags för den tredje omgången av Golden Guru Challenge i Stockholm. En utmaning som består av att springa 12 kilometer, göra 108 solhälsningar och sedan släppa loss i en 2 timmars dansmeditation – allt på en och samma dag. Deltagarna i the Golden Guru Challenge kommer att samla in pengar till behövande flyktingbarn både här i Sverige och i Nepal.

”Jag startade Golden Guru som ett experiment. Jag ville testa att kombinera tre aktiviteter som jag själv känner passion för – löpning, yoga och meditation med det viktigaste av allt, att hjälpa andra. Första året var vi nära 30 personer som genomförde Golden Guru och tillsammans samlade vi in över 150 000 kronor till förmån för utsatta barn. Följande år ökade vi antalet deltagare till det dubbla och samlade in över 300 000 kronor till Stockholms stadsmissions projekt för utsatta barn och unga kvinnor. Nu sprider vi utmaningen vidare och hoppas kunna fortsätta växa och sprida medvetenhet och socialt ansvar..” – Neo Moreton, grundare Golden Guru

I år kommer insamlade medel att gå till ensamkommande flyktingbarn i Sverige samt till nepalesiska flyktingbarn på barnhemmet Ramanas Garden Children’s Home i Rishikesh i Indien.

Hur förbereder man sig för detta?
Deltagarna har får ett 4 veckors träningsprogram för att förbereda sig inför utmaningen med träningstips, gemensamma träningstillfällen och råd kring stressreduktion, hälsosam kost och meditation ingår. De får även 5 klasser på Urban OM, 30 dagars medlemskap på yogaportalen Yogobe, yogaklasser på Lululemon Stockholm, speciellt framtagna låtlistor på Spotify, Superfood för att hålla energin uppe under eventet den 9 oktober.

För mer information och registrering se här

Schemat under dagen:
12:00 – Uppstart på Urban Om på Wallingatan 20-22
13:00 – Löpning 12 km (RUN)
15:00 – 108 solhälsningar på Urban OM (FLOW)
19:00 – Medidance ledd av Rafia Morgan (grundare Path of Love) (LET GO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.