Global Yoga – fysiskt och mentalt utmanande yogaklasser

Global Yoga är fysiskt och mentalt utmanande yogaklasserI Global Yoga blandas kunskaper från öst och väst. Man använder tekniker från många yogaformer, såsom Iyengar yoga, Ashtanga Yoga, Kundalini Yoga och Forrest Yoga. Med dessa tekniker byggs yogaklasser med precision och flöde.

Grundaren heter Johanna Andersson och Global Yoga växte naturligt fram efter många år av resande och studerande med olika lärare. Hennes motto är att träna smartare, inte hårdare, vilket genomsyrar hennes yogastil som hon menar är anpassad till 2000-talets människa. I en yogaklass varvas fysiska utmaningar med mentala intentioner.

Hur kan en klass se ut rent konkret?
Vi börjar alltid med att sätta intentionen. Det kan ske sittande eller i ett dynamiskt uppvärmningsflöde. Sedan stillar vi kroppen en stund och utövar pranayama och någon form av höftöppning. Efter det följer uppvärmningsvinyasa och solhälsningar i olika former. Sedan går vi in i klassens kärna. Där jobbar man genom olika flöden in i en PEAK Position. Det kan vara en inversion (huvudstående, handstående), armbalans (sidokråka, ashtavakrasana), djup stretch (paradis fågel, yogidandasana) etc. Klasserna avslutas alltid med shavasana och en dediktaion till våra lärare som gått före oss.

Johanna Andersson har utvecklat Global YogaIntentionen är med under hela klassen
I yogan pratar man ofta om intentioner och den är en viktig del av yogaklasserna. Ibland är intentionen fri och kan innebära att man andas in i ett område som behöver stöd, läkning, energi, under hela klassen, oavsett position. Intentionen kan även vara ett citat, utdrag från en dikt, en sutra eller liknande som integreras in i passet genom att knyta an till intentionen i asanas, pranayama och flöden. tex.”Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow.” Detta leker vi med i armbalanser, huvudstående, djupa höft öppningar osv.

Utöva Global yoga i Sverige
I Sverige finns Global Yoga på fler ställen. I Göteborg finns det på Hagabadet, Elixia Masthugget och Sportlife. I Alingsås finns det på Sportlife och i övriga Sverige finns Global Yoga i flera olika städer, från Ystad till Luleå (Googla). Johanna har även startat en lärarutbildning som går en gång per år i Göteborg, Stockholm och Skåne i skrivandets stund.

Testa på Global Yoga
På Yoga Games i Göteborg den 18-20 maj har du möjlighet att testa på denna yogastil med grundaren Johanna Andersson.

Läs mer om Global Yoga på globalyoga.se

Previous articleBroga – yogaklasser anpassade för män
Next articleAlec Baldwin friade till yogaläraren