Global Mala: Yoga för krigens offer i Syrien, 21 sept

Global MalaGlobal Mala: 108 solhälsningar för fred på FN:s fredsdagDen stora fredsaktivisten och pionjären för sociala protester, Mahatma Ghandi, sa klokt: ”Be the change you wish to see in the world.” Idag, under FN:s Internationella Fredsdag samlas yogis över hela världen och gör en Global Mala för fred. En mala är ett band av kulor som använts i årtusenden vid bön och meditation. Yogis deltar oavsett tradition, skola, ursprung och kultur för att bilda en mänsklig mala av 108 gemensamma solhälsningar.

I Stockholm och Göteborg har Yogobe tagit initiativ att arrangera eventet tillsammans med oss och Global Yoga. Det är vanligt att eventen runt om i världen samlar pengar till välgörande ändamål och problem som följer av krigets fasor. I Sverige kommer vi samla in pengar till Röda Korsets ”Akutinsamling Syrien”.

På Röda Korset är Yoga för fredenman tacksamma för initiativ av detta slag och påpekar att situationen i Syrien verkligen är akut. Du kan skänka pengar på plats om du vill det och om du går med i Yogbe (Sveriges nya online-yoga tjänst) skänker dem det fulla värdet av din första månad till Röda Korsets ”Akutinsamling Syrien” (gäller mellan 21- 28 september).

”Vi är tacksamma för initiativ av detta slag. Situationen i Syrien verkligen är akut och det är därför viktigare än någonsin att vi är goda medmänniskor”, säger Morgan Olofsson, Kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset.

Alla är oerhört välkomna
Vi välkomnar alla instruktörer, utövare och entusiaster i och kring Göteborg och Stockholm att ansluta sig till denna händelse. Alla är välkomna. Oavsett om du har yogat tidigare eller inte. Du gör så många solhälsningar som du klarar av. Ta med dig din matta, en vän eller fem och tillsammans bidrar vi till att göra världen till en bättre plats.

Var och när?
I Stockholm görs Global Malan klockan 18.00 i Katarina Kyrka. I Göteborg är det klockan 13.00 på Trädgår’n som gäller.

Att tänka på
* Kom i god tid för teknikgenomgång om du är nybörjare eller behöver alternativ.
* Ta med din matta och vattenflaska.

Anmäl dig till eller sprid dessa event på Facebook:
Globala Mala Göteborg
Global Mala Stockholm

Previous articleTips inför helgen: Kom och yoga på Trädgår’n i Göteborg imorgon
Next articleSpirituell och sexig? Mina tips för att bli sexig och blomma genom att väcka Gudinnan inombords