Frukost med Yogobe; en mäktig yogaklass

Här om dagen var jag på lanseringsfesten av Yogobe.com, den svenska sidan med yogaklasser som vi skrivit om tidigare. Yogobe erbjuder allt från kortare kontorsstolsstretching till mer avancerade flowpass.

Morgonen på Urban OM i Sthlm började med en klass med sex olika lärare, som alla har klasser på sidan. Från tadasana med Ulrica Norberg och krigare I och II med Jennie Liljefors till savasana med livemusik ( !!! ) av Viktor Frih (och jag som redan lider av svår kirtan-abstinens.. arrgh.).

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Klass á la Yogobe
Klass á la Yogobe

 

Efteråt bjöds det på frukost och grundarna av Yogobe pratade om deras syfte och intention. Även lärarna beskrev sig själva.

 

Yogobes grundare

Frukost

Mitt största problem med yogobe är att jag finner det svårt när jag ska praktisera och vet specifikt vad jag vill ha att hitta just det. Hur vet jag när jag klickar på play om jag kommer få ett jättesnabbt flowpass med mycket styrka eller om det är ett större fokus på grundning och back to basics?

Jag hann beskriva det problemet för grundaren Peter, och föreslog att det kanske kunde finnas symboler som visar svårighetsgrad, tempo, vilka förkunskaper som krävs eller liknande. Han tyckte inte det var en bra idé utan vill att klasserna ska vara för alla, och påpekade problematiken i att någon som praktiserat i 30 år fortfarande ser sig själv som en nybörjare. Du ska inte bli avskrämd och tro något är för svårt för dig fast det inte är det.

Så, för oss som vill få det vi vill ha får läsa beskrivningen av klassen och kanske till och med zappa igenom för att se att den passar.. 🙂

Yogobe är under uppbyggnad men redan nu finns det många olika klasser att prova, med några av Sveriges bästa lärare!

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleSneakpeak på höstens nya yogakläder
Next articleYoga i skolan – hälsosam motion eller religiös indoktrinering?