Home YogabloggarJ's yogablogg Från ett hem till ett annat

Från ett hem till ett annat

by Jennifer Eriksson

Herr Manduka är nedpackad. Min favoritmala hänger runt halsen och jag är förväntansfull och exalterad.
I resväskan ligger inte en enda bh, inte ett enda par skavande jeans eller någon parfym. Jag ska hem till Shambala, jag kallar det hem för för mig är hemma där man får vara sig själv till 100%. Det får du där. Du får vara precis så knäpp, stel, ledsen, glad eller hur tråkig du vill.

Som ni förstår är det inte mitt första besök dit. Men inte hellre mitt hundrade, utan tredje. Senast var jag där i två veckor och volontärarbetade. Det var en väldigt speciell och underbar upplevelse som jag verkligen kan rekommendera. Det blir en fantastisk gemenskap, du får träffa människor från hela världen och lära dig om deras kultur. Att jobba fysiskt är också otroligt givande, likaså att ta ansvar för ditt arbete.

Jag tror att Shambala har blivit en sån oas för mig då det skiljer sig så mycket från min vardag. Vissa ser oss stockholmare som stressade, det är vi inte. Vi är bara bra på att hålla ett gott tempo. Självklart ska du gå när det är rött, springa till tuben fastän nästa går om 2 min och ta vänsterfilen och gå förbi alla i rulltrappan. Det kallas effektivitet.

Däremot tycker jag inte att vi ska vara så stolta över vårt gnällande, klagande, hur vi bemöter och beter oss mot varandra. Det är det jag flyr från nu när jag åker till Shambala.

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer