Emmelie vår yogabloggare i Indien

– Med yogan i mitt liv vet jag när det är dags att säga stopp och när jag stressar i onödan. Min kropp blir mjuk och smidig och mitt sinne blir fridfullt i exakt samma stund som jag rullar ut min matta, säger vår nya skribent Emmelie Svensson från Karlstad. Här berättar hon om hur yogan har påverkat hennes liv och hennes förhoppningar med skrivandet.

Varför har du fastnat för yoga?
– Jag älskar själva utövandet och vad den gör med min kropp. Jag älskar hur mycket pranayama verkligen åstadkommer med mig och med andra människor. Jag älskar filosofin och historien bakom yogan, hur allt en gång började och hur den sprider sig till mer och mer människor världen över.

Hur har yogan har påverkat ditt liv?
– Yogan har påverkat alla möjliga plan i mitt liv. Vad jag inser nu när yogan alltid är närvarande i mig är att jag förr kunde stressa utan att ens vara medveten om det. Det var en stress som påverkade min kropp och som lämnade spår i min rygg. Idag yogar jag för att bli mer kroppsmedveten, lugn och trygg. Med yogan känns det som att mina sämre sidor förminskas samtidigt som mina bättre förstoras. Min rygg läker sakta men säkert då jag med yoga bygger upp både smidighet och styrka. Kombinationen asanas, pranayama, drishti, bandhas och Ashtangayoga gör mig till en bättre människa. Jag vill liksom för alltid vandra den åttfaldiga vägen!

Vad du hoppas kunna ge besökarna, kanske?
– Jag vill skriva om yoga för att förhoppningsvis kunna inspirera människor på det sättet som andra inspirerar mig när jag läser om yoga, oavsett om det är ren fakta, filosofi, upplevelser eller bara tankar. Jag vill locka andra till att utforska sig själva genom yoga. Min riktiga yogaresa började själv med att jag läste mycket om den. Dag som natt satt jag och fördjupade mig i böcker och texter så vilken häftig känsla det hade varit om någon gjorde samma sak genom mina ord. Allt jag hoppas på är att kunna skänka en gnutta glädje, lite inspiration och ännu mera frid till folket!