[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

istock© Leah-Anne Thompson
Fisken sträcker ut ryggraden, öppnar upp både bröstkorg och hjärta. Lider du av mensvärk eller trötthet kanske fisken kan få dig att må bättre. Denna ställning sägs även kunna få dig att kunna flyta som en fisk i vattnet.

Gör så här:
1. Ligg på ryggen med benen och fötterna ihop.
2. Kom upp på armbågarna eller lägg händerna under rumpan med handflatorna neråt.
3. Lyft upp bröstet. Har du problem med nacken kan du stanna här.
4. Vill du gå vidare sträva med toppen av huvudet ner mot golvet.
5. Andas några djupa andetag i ställningen och kom sedan försiktigt ut ur ställningen.

Att tänka på:
Var försiktig! Kroppstyngden vilar på armbågarna – inte på huvudet. Detta är en motrörelse till skulderstående och plogen. Det ska inte kännas i nacken, om du har problem med nacken, vila bara på armbågarna och låt huvudet hänga bakåt.

Effekter:
Fisken sträcker ut ryggraden. Sträcker ut och stimulerar området och organen kring magen – nacken. Denna övning stimulerar även bisköldkörtlarna som reglerar kalciumhalten i blodet. Bröstkorgen och hjärtat öppnas upp. Fisken hjälper till att släppa spänning och stress från nacke och axlar. Ställningen sägs ävgen kunna hjälpa vid mensvärk och trötthet.

OBS: Detta är inget substitut till en yogalärare eller läkare. Är du nybörjare rekommenderar vi starkt att inte göra yoga på egen hand utan gå till en kunnig och professionell lärare. Respektera och lyssna på din kropps begränsningar, är det något som känns obehagligt, fel eller gör ont avsluta övningen med en gång!
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelYogan fick henne att fungera som mamma igen
Nästa artikelStärk din vilja med Tapas

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.