Min yoga: filosofi på yogamattan och varför utmaningar är bra

http://alltomyoga.se/2013/09/03/filosofi-pa-yogamattan-och-hur-jag-har-blivit-sa-himla-lat/Yogautmaningen pågår för fullt på Yogobe.  Just nu är det solhälsningar som gäller för att få igång ett regelbundet yogautövandet. För min egen del, där jag är just nu, är det ingen utmaning att göra några solhälsningar varje dag. Däremot insåg jag imorse på min yogamatta hur lat jag har blivit, och hur jag hellre mediterar och tar det lugnt än utmanar mig i lite svårare positioner.

Tror det hela började på Bali, där jag var i vintras, med hettan och svetten kom tröttheten och sedan lite skador som till sist ändå gav mig en förnöjsamhet över att bara sitta, ligga, vara stilla. Visst är det en härlig känsla av att bara vara men jag tror jag fastnade där lite för mycket och för länge. Utmaningar är bra för oss, även om vi behöver vila och bara vara i vissa perioder i livet.

Märkte det igår på yogaklassen hos Anja (på bilden), även om jag har upplevt det många gånger innan slog det mig igen, hur viktigt det är att yoga tillsammans med andra för att få inspiration och utmanas. För att vi inte ska fastna. Det är så enkelt att fastna i livet, både i yogautövandet och i livet, på jobb, i relationer och tankemässigt.

Men för att komma till saken och det jag egentligen ville dela med mig av var gårdagkvällens filosofi på yogamattan som handlade om hur vårt lidande och problem kan vara gåvor. En inte alltid så lätt men tankvärd sak att tänka på. För hur ofta är det inte som vi efter svårigheter och när vi kommit förbi det värsta lidandet kan se det som en gåva, även om det känns omöjligt när vi är mitt uppe i det?

Fick även med mig en lapp från yogan igår med detta citatet på:

”The things that we think are the problems can be the gifts. One of the advantages I have is that my spine was paralyzed when I was a child. So i have that sense of not moving, underneath movement. It’s not a gift at the moment, but it can be. One of my philosophies is, ”Don’t waste the suffering.” We do suffer. The reality is we do. All is not suffering be we all suffer and not waste it.”

-Bonnie Bainbrige Cohen

 

På tal om utmaningar. Du har väl gått med i Yogobe’s nya Fb-grupp som de skapat i samband med yogautmaningen #BeYoga365? Där du kan möta andra yogaintresserade. Denna grupp syftar till att vara en guide, källa för inspiration och kanske lite av en spark i baken när man bäst behöver den. Ett super komplement till yoga i grupp. Vill du gärna börja yoga men inte har möjlighet att gå på yogaklasser just nu? Klicka här så kan du prova tjänsten att yoga hemma med Yogobe gratis i 30 dagar.

 

Previous articleDag 2 med #aimtruechallenge och en kommande workshop med en av mina lärare!
Next articleJennifers tredje dag i yogautmaningen – Vilken asana ger dig bekvämlighet och välbefinnande?