Fierce Grace - rolig, utmanande och tuff träningFierce Grace är ett nytt yoga koncept samt varumärke som skapats av Michele Pernetta som introducerade Bikram Yoga till Europa redan 1994. Konceptet bygger på Bikram-, Ashtanga- och Iyengaryoga som följer gamla principer och den senaste banbrytande forskning för att uppnå optimala resultat under minsta möjliga tid. Nu erbjuder DuCalme som första anläggning i Skandinavien Fierce Grace. Här berättar studions ägare Kim Melander mer om detta nya koncept.

Hur går en klass till? 

Fierce Grace är en unik serie av fem olika klasser som bygger på samma grundläggande övningar och principer, alla med olika inriktning, varaktighet och intensitet. Det kompletta systemet består av – Core, Classic, Fierce Grace, Fierce (aka The Beast) och The Fix. Klassen är mellan 80-90 min lång.

För vem passar det? 

Jag tycker den passar de flesta, erfarna och oerfarna. Alla verkar tycka om den. Det är tufft, roligt och utmanande.
Vad kan man förvänta sig av en klass? 
Att få lite träningsvärk. 
Att få massor av energi. 
Att få ett lyckorus
. Att vara lite omtumlad
. Att sova som en stock efteråt

Vad har det för effekter?
Rent fysiologiskt så är det främst den ökade blodcirkulationen som ger effekt. En annan sak är att man känner sig mer balanserad (på alla plan fysiskt, känslomässigt samt mentalt) kommer från strukturen av träningsformen, koncentrationen och andningen.

Vart kan man göra det? 

Bara hos oss på DuCalme i Stockholm än så länge. Vi erbjuder även en serie som kallas Hot-Flow med lite samma principer som Fierce Grace men klassen görs på kortare tid dvs 55/75min.

Vill du veta mer?
Är du Intresserad av att prova denna nya träningsform eller vill du gå instruktörsutbildningen ”Fierce Grace Teacher Training”? Skicka ett mail till fg@ducalme.se eller läs mer på ducalme.se

Föregående artikelYogisk Julkalender hjälper Stockholms hemlösa
Nästa artikelVeckans yogalärare: Jenny Andersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.