Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett österländskt sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress och som på kort tid blivit populärt i Sverige. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i livet i varje ögonblick, vilket gör att man helt enkelt mår bättre.

Vart du än går är du där : medveten närvaro i vardagen
En av pionjären Jon Kabat-Zinns mest kända böcker. En handledning i konsten att meditera och att lära känna sig själv för att bli mer medveten för det som sker just nu. Boken innehåller enkla övningar som man själv kan göra hemma, för att bli mer närvarande i nuet, vid många vardagliga situationer som de flesta av oss brottas med. Innehåller även fakta om vad meditation och medveten närvaro är, praktiska övningar och hur man kan omsätta medveten närvaro i det dagliga vardagslivet

Från 188:- på adlibris

Mindfulness i vardagen : vägar till medveten närvaro
En av de få böckerna på Svenska. Av läkaren Ola Schenström som arbetar med mindfulness inom vården och är utbildad av gurun Jon Kabat-Zinn. Ola Schenström utgår från vardagssituationer och beskriver hur vi kan lära oss att se dem på ett nytt sätt, tänka om och göra kloka val genom att vara medvetet närvarande. Genom övningar och praktisk handledning blir boken en följeslagare, från det att vi vaknar på morgonen tills vi somnar på kvällen.

Från 192:- på adlibris

Lev i nuet, lär av stunden : 100 lektioner i mindfulness
Denna lilla bok av Jon Kabat-Zinn innehåller hundra korta texter som var och en utgör en lektion i mindfulness. Vare sig du försöker träna ditt tålamod, hantera smärta, handskas med påfrestningar och stress, vill förbättra ditt förhållande, bli fri från destruktiva föreställningar, tankar och handlingsmönster, så kommer dessa enkla tankar att påminna dig om dina inre resurser och om den läkande kraften i mindfulness.

Från 147:- på adlibris

Mindfulness- en väg ur nedstämdhet av Mark Williams, Jon Kabat-Zinn, Zindel Segal, John Teasdale
I boken beskrivs hur vi människor känner och reagerar vid nedstämdhet och depression samt hur våra försök att rycka upp oss, ofta gör att vi sjunker allt djupare ned i depressionen. Lär ut hur du kan bryta de tankemönster som ofta leder till hopplöshet och förtvivlan och istället pröva att känna och vara närvarande. Självhjälpsprogrammet är baserat på kliniskt beprövade metoder som i forskning visat sig minska återfallen av depression. Boken samlar kunskapen från fyra av världens mest erkända forskare och experter inom mindfulness och KBT, inklusive den bästsäljande författaren Jon Kabat-Zinn (Vart du än går är du där).

Från 270:- på adlibris

Full Catastrophe Living av Jon Kabat-Zinn
Full Catastrophe Living har sålt över 400.000 exemplar. Den har etablerat sig både som en utmärkt nybörjarguide till meditation och som Bibeln inom rörelsen Mindfulness som vissa menar har förändrat den västerländska medicinen. Denna praktiska steg-för-steg guide är baserad på ett revolutionerande åtta-veckors program som kallas för mindfulness-baserad stressreducering (MBSR), skapad av avspännings-och meditationsexperten Jon Kabat-Zinn.

Från 232:- på adlibris
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelNyepi – en dag i tystnad och stillhet på Bali där ingen får gå ut
Nästa artikelCore Yoga med Tiffany Cruikshank hemma i mitt homestay, Bali