Esther Ekhart: ”Andas, var snäll & le!”

Yogaläraren Esther Eckhart
En av nyheterna på Yoga Games i Göteborg 22-24 april är yogaläraren Esther Ekhart. Här delar hon med sig vad hon har lärt sig av yogan och vad hon skulle lära ut om hon bara fick lära ut en sak om yogan och livet.

Hur har yogan påverkat ditt liv?

Från en tidig ålder har yogan givit mig verktyg som påverkat min upplevelse av livet. Det hjälpte mig att förstå att medan det inte är möjligt att förändra vad som händer med dig så kan du påverka hur du reagerar på det som händer med dig. Jag lärde mig sätt att förankra mig i den reella verkligheten (sanningen) och att se skillnaden mellan det och sinnets egenuppfunna verklighet. Den sistnämnda orsakar mycket stress, medan sanningen skapar lugn, stabilitet och frid. Jag har ett val inför vilken av dem jag väljer att identifiera mig själv med.

Vad kommer deltagarna på Yoga Games att lära sig?

De kommer lära sig att få tillgång till sin energimässiga mittpunkt och att kunna fokusera på den punkten för att kliva in i sin egen stillhet, att känna sig hemma i sig själv och att röra sig från den platsen.

Om du bara fick undervisa en sak om yoga och livet, vad skulle det vara?

Andas, var snäll och accepterande mot dig själv och le. Och att kroppen och sinnet inte finns till för att tjäna yogapositionen, utan att positionen finns till för att tjäna kroppen och sinnet.

Vill du veta mer eller yoga med Ester?

Boka din biljett till Yoga Games här. Ange Alltomyoga som kod så får du 300 kr rabatt. Esther driver även sajten Eckhartyoga.com där du kan yoga med henne online. Ekhart Yoga på Instagram

Yoga med Esther på YouTube:

Previous articleYogapositionen Anjaneyasana – Low Lunge
Next article6 tips på hur du kan förbättra dina yogaklasser