Två enkla övningar vid stress

Hejsan,

Jag undrar vilken ställning eller yogateknik som kan lugna stress? Jag har ett väldigt stressigt jobb och skulle vilja lära mig att kunna lugna ner mig själv om dagarna. Finns det något enkelt och snabbt som jag kan göra på jobbet eller måste jag gå på en yogaklass flera gånger i veckan?

// Jörgen

Hej Jörgen

Det finns flera enkla övningar som snabbt drar stress ur kroppen. Den kanske mest kraftfulla kombinationen är att första sitta en stund, 5-10 min och andas långa djupa andetag in och ut genom vänster näsborre, håll för den högra,  därefter gör du en kundaliniyogaövning som heter nackrullningen, där du långsamt ritar en cirkel framför dig i luften med hakspetsen. Ett varv ska ta ca 10 sek. Du andas in genom näsan i den övre halvan av cirkeln och ut genom näsan i den nedre delen av cirkeln. Slappna av fullständigt i käkarna genom hela övningen. Det får inte göra ont i nacken. Gör denna rörelse15-20 varv medsols och sen lika många motsols. Testa!

Göran

Previous articleVad är yoga?
Next articleMindre bekämpningsmedel gav ökade inkomster