En stärkande kopp te

yogiteaSå länge jag kan minnas har mitt teförråd bestått av grönt te på lösvikt och pås-te av märket Yogi.

Yogite finns att köpa på de flesta välsorterade butikerna hemma. Life butikerna har också Yogite. Där brukar man dessutom kunna få något förmånligare pris om man köper två förpackningar samtidigt.

Här i New York går jag förbi en matbutik varje dag med en egen avdelning bara med Yogite. Det blir en hel del besök där eftersom jag alltid både börjar och avslutar  dagen med en kopp te. Mina favoriter just nu är Ginger tea och Soothing Caramel Bedtime tea. Det bästa med just detta märket, och som jag noterat att många missar, är att det inte bara smakar gott utan också kommer med ett visdomsord som är tryckt på den lilla lappen som sitter på själva tepåsen. Det står alltid något tänkvärt som man kan ta med sig när man ger sig av hemifrån på morgonen och på kvällen när man lägger huvudet på kudden.

Idag stod det så här på min lilla tepåselapp. ”Your heartbeat is the rythm of your soul.”  Det gjorde mig påmind om hur hur sällan jag uppmärksammar allt det arbete som hjärtat utför då den slår och slår på sin plats i min bröstkorg alldeles av sig själv. Att försörja och vara rädd om vårt inre har minst lika stor betydelse som att stärka upp vår fysiska kropp. När vi förse kroppen med kost som gör att vi mår bra, behöver vi också förse sinnet med goda tankar. För ett starkt och balanserat sinne, håller kroppen frisk. Så välj med omsorg det du matar ditt sinne med. Det behöver inte vara så komplicerat. En sådan liten sak som att läsa något fint på en liten tepåse på morgonen skickar signaler till vårt inre som bygger upp, stärker och värmer oss inifrån och ut.

 

Previous articleAcroyoga med grundarna Jason och Jenny
Next articleMooji – Gurun som sprider visdom på reggae vis