Dylan Werner: ”Yoga är ett sätt att leva”

– Yoga är ett sätt att leva och agera med större uppmärksamhet. Det menar Dylan Werner, yogalärare i Los Angeles som kommer till Stockholm och Yoga Games nu i helgen. Han har en bakgrund inom brottning, klättring och kampsport och även om hans praktik verkar vara väldigt fysisk anser han att yoga bara är ett verktyg för att upptäcka dig själv och finna klarhet, frid, närvaro och meditation.

Vad är yoga för dig?
Det är ett sätt att leva och agera med större uppmärksamhet. Det är en livsväg som fördjupar relationen med dig själv. Att förena sinnet, kroppen och anden och genom den förbindelsen bli mer medveten.

Amerikanska yogaläraren Dylan Werner kommer till Yoga Games i Stockholm Kan du nämna en sak i ditt liv som yogan påverkat på ett positivt vis?
Den har hjälpt mig att inse vad mitt sanna själv är. En varelse gjord av kärlek såsom vi alla är varelser gjorda av kärlek. Att se allt som kärlek och behandla allting med kärlek. Den har haft djupgående effekter på mitt liv.

Vad kommer eleverna på Yoga Games lära sig från din klass eller vad kommer fokus vara?
Mina klasser är intensiva men tillgängliga för alla nivåer av utövare. Mitt mål är att utmana kroppen till större förbindelse med sinnet så att den kan lära sig hur den ska finna frid i svåra situationer. Jag tycker om att undervisa flöden som är unika och oförutsägbara. Det får oss ur den vanliga rutinen av en vinyasa praxis så att vi inte fastnar i förväntan om vad som ska komma härnäst och istället blir mer närvarande.

Yogaläraren Dylan Werner håller yogaklasser i Stockholm nu i helgenOm du bara kunde undervisa en sak om yoga och livet, vad skulle det vara?
Där du befinner dig är perfekt. Vi blir besatta av att ständigt förbättra oss själva, det gäller även mig själv, och vi glömmer att se hur långt vi kommit. Finn tillfredsställelse i var och vem du är just nu. Älska personen du är och i allt du gör ge och var det bästa du kan vara utan behovet att vara bättre. Bara då kommer du inte bara att bli bättre utan även alltid älska och känna vördnad inför den platsen du är på idag.

Bilderna kommer från Dylans Instagram, du hittar honom på: @dylanwerneryoga

Vill du också gå på Yoga Games men saknar biljett? Se här!

Previous articleYoga & skidåkning = perfekt kombination
Next articleVeckans yogalärare: Camilla Bergström