Donna Karan lanserar yogaprogram på sjukhus

0
8

När modeskaparen Donna Karans man, Stephen Weiss, fick diagnosen lungcancer bekymrade det henne att det inte fanns någon alternativ behandling – som yoga eller akupunktur som erbjöds tillsammans med traditionell medicinsk behandling. Nu har hon tagit saken i egna händer och utvecklat ett eget program som ska hjälpa svårt sjuka.

Hennes program kallas Zen Therapy program och i det ingår yoga, reiki, aromterapi och näringsterapi. Ronald Reagan UCLA Medical Center har blivit det första  sjukhuset på usas västkust som öppnar upp för just österländska healing tekniker. Det var efter att ha experimenterat med olika healing tekniker, då hennes man led av lungcancer år 2001, som Donna Karan utvecklade programmet. Det ryktas att Donna Karan gör en en del yoga själv men det är yogaläraren Rodney Yee som hjälpt till att skapa programmet. ”Nu får vi verkligen föra in yogan till den plats där det bäst behövs”, ska Yee ha sagt.

”Klä människor på insidan”
KAB-TV LA skriver om patienten Ernesto Vargas som är på sin andra levertransplantation.  Han säger att andningen har stor betydelse. Att ha fått lära sig att andas rätt har hjälpt honom att ”tämja”  sin ångest och smärta. Och sedan kommer några väldigt vackra ord från modeskaparen själv:
”Jag kan inte längre bara klä människor på utsidan, utan klä dem på insidan”, Karan sagt.

Källa: KABC-Tv, LAist