Catharina Rytter tycker att yoga behövs i fitnessvärlden29 nov-1 dec är det för nionde året dags för Fitnessfestivalen i Göteborg och för första gången finns även yoga på schemat. Något som Catharina Rytter, aktuell som medarrangör och projektansvarig för Fitnessfestivalen & Nytt Liv 2013, tycker behövs i träningsvärlden.

Varför har ni valt att ha med yoga på fitnessfestivalen?
– Inom fitnessvärlden jobbar man mycket med statisk träning och jag ser behovet av yoga. Det är ett suveränt komplement – en stretching som har innebörd. Yogan gör att man också binder ihop träningen med den mentala biten.

Hur kan yoga vara ett komplement till träning?
– Att träna på gym krävs oerhörd självkontroll och kroppskontakt, det kräver att man är närvarande i det man gör – det är det som skiljer atleter och motionärer, och hjärnan måste vara i balans. Därför är yogan bra komplement, du skapar ett behov av att hitta kontrollen i det hela, och använder kroppen på ett helt annorlunda sätt.

Tror du många fitness intresserade kommer delta på yogapasset?
– Ja det tror jag, nackdelen för gymfolk kan vara ett gymkedjorna har gjort yoganspirerade pass. Det har gjort att många tror att det är yoga. Det är fantastiskt att man plockar in det på gymmen men det vore synd om någon gått på body balance och trodde att det var det som yoga handlar om. Jag hoppas att så många som möjligt ska prova på, även de som inte vill, det är alltid jobbigt att testa på något nytt, särskilt något som man inte behärskar. För mig var det en katastrof första gången men nu kan jag inte släppa det.

”Hjälp oss fylla 1000 kvm med glada yogis på första advent och skapa magiskt härlig energi på Svenska Mässan!”

Så här skaffar du enkelt biljett:
Gå direkt till Svenska Mässan genom denna länken.
Tryck på ”lös in bjudkod”, följ instruktionerna, ange bjudkod: 77mp95 för att få specialpris: 190 SEK (ord. pris 280 kr)
I biljetten ingår entré för hela söndagen och plats på morgonyogan.

(Du kan välja att ange fler än en bjudkod åt gången. Denna bjudkod: ep6ndq ger förköpsrabatt för lördagens inträde, pris 140 kr (ord. pris 180 kr) om du vill komma och träffa oss då och utforska mässan och alla roliga aktiviteter.

Träffa oss och gå med i Eventets Facebooksida
Vi har skapat ett event på Facebook: (som du gärna får bjuda in dina vänner till).
Milla Floryd, Annika Frodi-Lundgren, Felicia Wede, Anja Bergh och jag, Leia är några yogisar från göteborg som kommer finnas på plats under helgen från och med Yogobe för yoga, mys, häng, acroyoga-show och luftakrobatik-shower.

Läs mer om Fitnessfestivalen i ett tidigare inlägg…

Föregående artikelMärket som klär majoriteten av yogautövaren i NYC
Nästa artikel”Yogan lockar inte bara stora biffiga karlar med mycket testosteron”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.