Hello,

Det var inte i går.

Befinner mig i yogameckat Ubud på Bali där även Leia, som driver alltomyoga är. Vi lever the good life, dricker gröna drinkar, yogar, dansar, tar behandlingar osv osv. I fredags hamnade jag på en riktigt bra klass- Coreflow med amerikanska Cat på Yoga Barn. Cat är amerikansk men jordad. Hon strålar utan att vara sådär ytligt fluffig. Hon ser. Är kärleksfull men bestämd. Hon har core.

Jag och Leia satt senare på Dayu´s Warung och pratade om vad som utmärker en yogalärare av riktigt hög kvalitet. Vi var båda överens om att de inte växer på träd. Och vi pratade om vad som gör en yogalärare bra. Det handlar om att ge det där lilla extra. Många yogalärare är t.ex för mycket fokuserade på sin serie och tar sig inte tid för justeringar. För mig ger det otroligt mycket mer om en lärare inte bara justerar utan även säger vad jag tenderar att göra fel och sedan justerar. Eller hur skönt är det inte med en enkel huvudmassage i savasana? Man vill känna sig sedd helt enkelt.

Vem tycker du är den bästa yogaläraren?

Om jag absolut måste välja en är det Eva Eriksson som har klasser på Yogayama i Stockholm. Hon är oerhört kunnig om yoga och kroppen. Och hon är nog den enda jag vet som inte bara justerar utan även ger uppmuntran. ”Bra! fint ni gör!”. Varför gör inte fler yogalärare det? På en del klasser känner jag att jag är tillbaka vid balettstången med en piska över mig.
Eva har även en avslappnad inställning till livet och ”hälsosamt livsstil”. Hon dricker kaffe, snusar och är allmänt härlig. Om jag fick välja en till skulle det bli Ulrika Nordberg. Även hon är oerhört kunnig och även avslappnad. Det finns inget värre än en lärare som tar yoga asanas på för blodigt allvar. Som Eva brukar säga på norrländska ”Det e bara på skoj. It´s just an asana.”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Yoga Barn Ubud
Yoga Barn Ubud

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelAnusarayoga i Ubud och två positioner som tar hand om stressen i din kropp
Nästa artikelUtmanande Poweryogaklass på Yogabarn, Ubud, Bali