Home Yogablogg Intervjuer & yogainspiration De startade eget och skapade yogakläder under graviditeten

De startade eget och skapade yogakläder under graviditeten

0
16

Ekologiska yogakläder av Happy BuddhaHappy Buddha gör kvinnliga yogakläder med svensk deisgn. Företaget skapades av två kvinnor under deras graviditet. Deras tips till andra som vill starta företag är att ha mycket tålamod, en stark målbild och att känna passion för det du gör. Här berättar de mer om hur de bar sig åt för att starta upp sitt företag som fokuserar på yogakläder.

Både Annette och Gunilla, som är namnen bakom företaget, fick barn 2009 och det var när barnen låg i livmoder som de skapade sitt företag. Barnen som är födda med 6 veckors mellanrum heter Nellie och Oskar därav namnet Design by Nellie Oskar.

Hur kom det sig att ni ville göra yogakläder?

Vi tror på kvinnlig kraft och vill inspirera människor till närvaro och kvinnlighet. Annette har yogat i 20 år och under dessa år letat och inspirerats av många olika yogakläder och yoga former. Därav blev det just yogakläder.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ekologiska yogakläder i Hampa
Ekologiska yogakläder i Hampa

Varför hampa?
Hampa kallas för jordens egen skyddsängel och då den ger mer näring till jorden än den tar blev den ett givet val av material. Dessutom är den organisk och känns som siden mot kroppen.

Vad har varit det svåraste när ni har gjort kläderna?

Att ha tålamod eftersom att allt tar längre tid än planerat.

Hur gjorde ni för att hitta leverantörer till hampan?

Letade, letade och till slut fann vi vad vi ville ha, i Sverige.

Vem är det som väver, syr kläderna?
Vi tar själva fram trikån, dvs vi väver vårt eget tyg via en fabrik i Norrköping och färgar in varje färg efter egen färgkarta. När vi har designat kollektionen sys den upp i Estland. Därifrån levereras de färdiga kläderna via lastbil för att tänka på miljön och för att vi ska ha koll på hela produktionsledet.

Hur tar ni in yogatänket i ditt företag?

Vi tror på kvinnlig kraft så Att tänka yogiskt har varit enkelt och vår starka ledstjärna hela vägen. Allt från att välja hampa till att döpa varje plagg efter alla indiska gudar till att arbeta för närvaro och medvetenhet för miljö och alla som arbetar med våra plagg.

Tips till andra som vill starta eget?

Ha tålamod och en stark målbild var ni vill med ert företag samt känna passion för det ni gör!

Personligt om Anette
Yogastil: Hatha och Ashtanga Yoga
Favoritpose: Huvudstånde. Den ger livet ett annat perspektiv
Inspireras av: Människor i min närhet som får mig att skratta.
Mår bra av: Mina lugna andetag
Vad betyder yoga för dig? Yoga står för förening av alla mina sidor i livet.Yoga är en livsstil som ger mig harmoni och närvaro och möjlighet till eftertanke. Jag mediterar varje dag och det ger mig balans i mitt vardagsliv.

För mer information se happybuddha.se
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.