De lämnade ekorrhjulet och reste utomlands

Niclas och Emma sa upp sig från sina välbetalda jobb, sålde allt de ägde och bokade en enkel biljett till Bali. De visste att de ville ha en förändring, men visste inte vad som skulle hända härnäst. Nu, ett år senare har det startat Wonders of Bali. 

I september förra året lämnade Niclas och Emma (som även är yogalärare) Sverige utan att veta vart de skulle ta vägen och hur resan skulle sluta. De visste att första månaden skulle spenderas på Bali men inte mycket mer än så.
Efter att ha besökt nästan alla länder i Sydostasien började det klia i entrepenörsnerverna och de ville göra något kreativt. Niclas och Emma kom tillbaka till Bali med massor av idéer.

Efter en silversmideskurs i Canggu på västra Bali kom de i kontakt med Nea som grundade House of Alaia, en liten smyckestillverkning med drygt 10 anställda.
– “Vi blev förälskade i designen och hantverket som låg bakom smyckena vilket blev början till Wonders of Bali”, säger Niclas. Den första kollektionen med handgjorda smycken från Bali släpptes på midsommarafton.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

WondersofBali-yoga-2
Smycken från den första kollektionen

Kan ni berätta något om er första kollektion?
Vi har bland annat valt ut fyra malas med budskap som alla kan inspireras av i sitt dagliga liv och i sin yogaträning. Här finns även armband som kan inspirera yogis att leva i medmänsklighet och följa sina drömmar, samt en rad olika halsband ur serien Traveller’s Coin. För varje W4W-armband som säljs skänker de även pengar till organisationen Waves 4 Water och kommer själva åka till norra Bali och installera vattenfilter.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

WondersofBali-yoga-1
Smycken från den första kollektionen

Vad hoppas ni att era smycken ska kunna ge de som bär dem?
Vi ser att man dels bär våra smycken för att de är oerhört vackra men också för att påminna sig själv om att leva det liv som man vill leva. Vi som yogar vet hur kraftfulla mantran är och genom att bära ett halsband med ett ankare för stabilitet eller ett armband med livets träd för att påminna sig om att allting är i ständig förändring så kan man förfina och fördjupa sitt medvetande.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Wonders of Bali - Yogasmycken
Smycken från den första kollektionen

Smycken som påminnelser i vardagen
Många av smyckena i första kollektionen kan man bära för att påminna sig själv att fortsätta utvecklas och bibehålla fokus på sitt mål. Wonders of Bali’s första kollektion kan förmedla många budskap. Du kan välja en ring med budskapet trust som en påminnelse att lita på ditt eget omdöme. Ett Traveller’s Coin med ett ankare på myntet kan hjälpa dig att finna stabilitet i vardagen eller kanske vara en påminnelse om din farfar som var sjökapten. Varje smycke kan ha olika betydelse för olika människor och det viktigaste är att du väljer ett smycke som du tycker om.

Sommaren spenderar Niclas och Emma i Sverige
– “Vi kommer under sommaren arbeta med försäljningen av den första kollektionen och knyta kontakter med yogastudios och butiker som vill samarbeta med oss” berättar Niclas. I september återvänder de till Bali för att fortsätta arbetet med Wonders of Bali och förbereda för den andra kollektionen.

Vill du veta mer?
Smycken från Wonders of Bali hittar du i deras webshop. De finns även på Facebook och Instagram. Emma och Niclas har också en spännande blogg där man kan följa deras resa. Kolla in bloggen[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelYoga för dig – sommarens nummer ute nu
Nästa artikelKock sökes till yogaretreat

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.