Därför vill du ha en partner som gör yoga!

Därför vill du ha en partner som gör yoga!Relationer har en tendens att locka fram alla de där ingrodda känslorna inom oss. Efter ett tag är det som om vår partner pekar just på de där såren, sådant som vi har stängt in som behöver lyftas upp till ytan, det som vi behöver jobba med, så att vi kan släppa det. Är vi för omedvetna om våra känslor och vår ”skit”, så öser vi bara över det till vår partner. Here is where the yoga comes in…

Min syn är att yoga gör/ger oss:

Mer tålamod
På mattan lär vi oss tålamod, och att vara i det som är svårt. Se det som det är, istället för att fly eller reagera på det som prövar oss vilket gör det lättare utanför mattan och i våra relationer. Den där gången när kläderna för femtio-elfte gången ligger utspridda, när disken inte är gjord eller när han eller hon inte gör det som man önskar.

Mer levande och roligare
Yoga öppnar upp och gör så att livsenergin kan börja flöda mer i kroppen, vilket gör att vi har mer energi, blir mer spontana och kan njuta mer av det som är här och nu.

Mindre bråk – mindre ego
Egot är ju den delen som hela tiden vill ha rätt och ha sista ordet. I ett bråk eller en relation kommer egot fram och kan ställa till det ordentligt. Yogan kan hjälpa oss att släppa vårt ego och inse att det kanske inte är så viktigt att vara den som har rätt hela tiden, utan bara släppa det och se det som det är – egentligen bara bullshit. Så det kan ju bli lite lättare att bråka mindre när man inte reagerar så starkt och lättare att gå vidare och släppa saker.

Mer energi & mer lust
Man får en hälsosammare och friskare kropp.

Lösa upp känslor & göra oss mer medvetna
Det kanske viktigaste av allt är nog att man blir mer medveten och får upp alla obearbetade känslor, mönster, beteenden till ytan, typ skiten. Vi alla har ju ganska mycket skit inom oss som vi behöver jobba med, i form av obearbetade känslor från när vi föddes till nu, allt som vi varit med om. Det behöver inte vara stora trauman utan kan vara små saker och känslor som vi inte ens är medvetna om. Dessa lyfts fram och vi blir medvetna om de vilket gör att vi inte behöver spela ut dem, alltså agerar och reagerar omedvetet utifrån dessa gentemot vår partner.

Man kanske kan säga att vi blir mognare =)

Previous articleH20 – Yoga & meditationscenter på Gili Air
Next article8 tips för en nyttigare & härligare jul!