Därför behöver vi lite yoga varje dag

På Facebook har denna video börjat cirkulera och när jag gick igenom stan igår upptäckte jag att det faktiskt är så verkligheten ser ut ibland. Det ständiga informationsflödet, alla statusuppdateringar och sociala medier gör det svårare för många att vara närvarande och njuta av livet. Mobila verkligheten är mer spännande än den riktiga. Ännu en anledning till att vi behöver lite yoga varje dag.

Det har också blivit det självklara sättet att vara ensam på. Med sin mobil. Förr tittande vi ut genom fönstret på spårvagnen eller tunnelbanan när vi skulle någonstans. Vi var ensamma en stund när vännen eller kollegan på fiket eller restaurangen gick iväg en stund. Det är det få som är idag. Vi är ofta upptagna med mobiltelefonen. Jag tror att ensamheten är viktig för att vi ska kunna komma tillbaka till oss själva och få kontakt med vårt inre, vårt sanna jag. Tar vi ständigt in information, åsikter, nyheter osv, blir det svårare att connecta till vad vi själva känner och tänker, vad vi behöver och vad som är sant för oss.

Jag tror att vi dagligen behöver ta en paus från alla sociala medier, nyheter och att ständigt kunna nås. Även om det bara är under yogaklassen. Även om det bara är en halvtimma.

Previous articleJennifers #aimtruechallenge fortsätter med oanade insikter
Next articleLåt inte andra definiera vem du är – Jennifers tankar om självkänsla