Danny Paradise: Därför är det fler kvinnor än män på yogaklasserna

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Danny Paradise Bali Spirit Yoga Festival. Foto: Made Tedy Artiana
Danny Paradise på Bali Spirit Yoga Festival. Foto: Made Tedy Artiana

Befinner mig på Bali Spirit Festival och intervjuar Kanadensiske yogaläraren Danny Paradise för INSPIRE Magazine tillsammans med några andra journalister. Kvinnan bredvid mig frågar varför det är så mycket fler kvinnor än män på yogan.

– De är smartare, säger Danny och alla skrattar, han också men fortsätter förklara hur han menar. Kvinnor är inte så tävlingsinriktade. Män tror ofta de behöver en sport och därför är yoga inte deras förstahandsval men när de väl börjar inser de hur hårt det är. På platser där yoga har funnits under en lång tid är det ofta lika mycket män som kvinnor, som Kalifornien och Hawaii. Jag tror att männen kommer att komma i kapp men de behöver lite mer tid på sig.

Danny Paradise har lärt ut ashtangayoga till världskända musiker, dansare, buddhistiska lamas, skådespelare, sportstjärnor och artister som Madonna och Sting sedan 1979. Hans första yogalärare var David Williams och Nancy Gilgoff men under 1978 och 1980 studerade han även med ashtangayogans grundare Sri Pattabhi Jois.

Läs mer på dannyparadise.com

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleYoga Games arrangerar Yogaresa till Turkiet med fyra olika yogalärare
Next articleTrendig och kvinnligare turban för kundaliniyogisar