Home YogabloggReseberättelser & yoga ute i världenEmmelies Yogaresa i Indien Följ Emmelies yogaresa till Indien!

Följ Emmelies yogaresa till Indien!

by Emmelie Svensson

Yoga-IndienFrån minusgrader, frost & svällande julbord. Från mössa och champagne i raggsockor till klargröna palmblad, återförening utav vänner, tusentals olika kryddblandningar och kor längst med stranden. Nu är yogisen Emmelie Svensson tillbaka i sitt älskade Indien för femte gången. De kommande två månaderna kommer hon dela med sig av yogan och resan här på bloggen.

Kossor vilar på stranden i Palolem. Klockan 05 under söndagsmorgonen landade jag i Delhi efter en mellanlandning i Istanbul. Efter diverse visum och passkontroller hämtar jag min ryggsäck för att ta mig till närmaste taxi som ska köra mig till terminalen för inrikesflyg. Runt 17-snåret kliver jag av i Goa och möts utav hettans mjuka vägg. Den obeskrivliga känslan av att få ”komma hem” är så magisk och mirakulös. Som alltid när jag kommer hit. Hämtar ännu en gång ut ryggan för att ta mig ut och leta rätt på min vän Sumnath som så snällt ska ta mig till Canacona, Palolem. Vi får syn på varandra, kramas och han hänger ett halsband utav marigold (ringblommor) runt om halsen på mig för att hälsa mig välkommen. På väg mot Palolem köper vi kokosnöt och pratar om tiden som varit sen sist vi sågs. Jag är så himla himla glad och tacksam över att få vara här igen. Att få sitta i hans taxi som är utsmyckad med gudar, rökelse och glitter. Jag blir så varm i hjärtat av både solens värme och att få ha vänner i ett så fantastiskt land som Indien. Musiken i bilen har sprängt högtalarna för längesedan men ändå har han på högsta volym. Jag bara skrattar!

Emmelie på yoga i IndienEfter en vecka har jag hunnit med att bli förkyld & frisk. Jag har hälsat på min kommande yogalärare Krishna där jag ska praktisera min ashtangayoga. Efter en kopp varmt vatten med ingefära kom vi fram till att jag kan se shalan från min balkong så han tyckte att vi skulle börja bygga en bro över. Jag har hunnit träffa nästan alla som jag saknat så under tiden hemma i Sverige. Det är verkligen som att komma hem när man kommer hit då de flesta av mina närmsta vänner är indiska locals.

Frukost i Indien!Varje frukost intas på ett litet hak som heter Little world som serverar allt från gröna juicer till pannkakor med fruktsallad på. Restaurangen ägs av av en indisk kille och hans fru som är från Holland. Tillsammans har de en ettårig son som kryper runt i sanden om morgnarna och charmar alla gäster. Den här veckan har jag bara tagit det så lugnt som möjligt för att tillfriskna så snart kan jag förhoppningsvis påbörja min yoga hos Krishna, och det är något som jag mer än gärna delar med mig utav!

Kramar från Emmelie i ett 30gradigt kryddigt Indien! Följ gärna mig på Instagram där jag heter emmelive

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer