Dag 2 med #aimtruechallenge och en kommande workshop med en av mina lärare!

Idag är dag två på #aimtruechallenge ! Så, förutom att jag gjort mina solhälsningar dedikerade till härliga gänget i #BeYoga365 med Yogobe så har jag klurat på en utmaning upplagd av Taylor Harkness (@tjhark) på instagram.

Här är beskrivningen för dagen:
”Day Two! – ANY pose that challenges you 🙂 Now that you’re feeling empowered from day one, show us any pose that challenges you. It doesn’t even have to be physical. For many people, finding stillness in a comfortable seat or savasana is incredibly challenging. For others, it might be challenging to breathe in a deep backbend. For others, overcoming fear in a pose might be the challenge.”

För mig är yinyoga en sådan utmaning. Att stanna i en duva 8 minuter.. my gosh!! En stark upplevelse för både kropp, själ och sinne. Har ni inte provat yinyoga rekommenderar jag det varmt! Det tog mig några gånger med lite olika lärare för att hitta kärleken till yin, men nu när jag gjort det är den kanske det bästa verktyget jag har för att komma i kontakt med sig själv. Hitta stillhet. Jobba igenom svårigheter. Stanna. Vila.

En specifik utmanande asana som kom upp i mitt huvud var en ”vanlig”, bredbent, sittande framåtfällning; Upavistha Konasana. Jag vet inte om det beror på att jag håller på med ridning som gör att den här posen inte ligger i min natur att utföra, men jag är glad om jag bara lyckas tippa mitt bäcken en aning framåt. Eller för att vara helt ärlig så är jag glad om jag bara kan sitta i den utan att få upp tankar i stil med att jag inte duger, att jag borde kunna pressa mig längre ner eller att alla andra ser så mycket bättre ut.

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Upavistha Konasana
Upavistha Konasana en eftermiddag i gymmet på Miramadi Training, Lidingö

Nej, mina fötter kommer inte bredare isär än sådär, och så mycket närmre marken tar jag mig inte heller. Men, för varje andetag jag sitter där lär jag mig att älska mig själv för vem jag är och acceptera mina fysiska begränsningar. Och det som händer inuti är det som räknas, inte vad som syns på utsidan…

 

workshop-omslagsbild

Fick en rolig nyhet idag jag vill dela med mig av! En av mina yogalärare, Eva, kommer att hålla en workshop ute på Lidingö på söndag. Yeeey!! Eva är fantastisk på att justera och instruera så att man förstår, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Och med ett decennium som yogini bakom sig har hon alltid svar på ens frågor. Kan varmt rekommendera den här workshopen för er som är i Sthlmsområdet.

”Varmt välkommen söndagen den 8/9 kl 13.30 -16.00 till en djupdykning i yogans fantastiska värld! Under workshopen lägger vi fokus och fördjupar oss i solhälsning A och B utifrån yogaformen Ashtanga Vinyasa. Vi bryter ner respektive solhälsning i detalj och lär oss hur vi utför rörelserna på så ett så säkert och stärkande sätt som möjligt. Samtidigt lär vi oss använda andetaget för att skapa ett friare flöde av energi. Vi avslutar med andningsmeditation och guidad avslappning i Savasana”

Läs mer här , eller här

Ha en fin vecka! /J

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleBarnyogadagen – från 30 till 1500 lugnare och mer fokuserade barn
Next articleMin yoga: filosofi på yogamattan och varför utmaningar är bra